След 18-годишна работа в Би Ти Ви популярната журналистка Мариана

...
След 18-годишна работа в Би Ти Ви популярната журналистка Мариана
Коментари Харесай

Мариана Векилска Си Тръгна От Бтв Заради 120 000 Евро Заплата

След 18-годишна работа в Би Ти Ви известната журналистка Мариана Векилска изненадващо напусна първата частна национална телевизия. Закръклената водеща на предаването „ Тази събота и неделя ” сама оповести раздялата си с малкия екран в последното издание на уикендното утринно шоу за 2018 година.

„ Трудно се взема такова решение – да се разделиш със фамилията си, само че 18 години са толкоз доста, че е добре да реализира още нещо, да стана добра в още нещо и да съумея в още нещо ”, сбогува се със феновете на Би Ти Ви Мариана Векилска. Нейните колежки от „ Тази събота и неделя ” Жени Марчева и Диана Любенова остават в предаването и ще имат нова ководеща, която ще бъде показана публично този уикенд.

44-годишната водеща с чаровна усмивка зарязва телевизионната си кариера поради скъпоплатена чиновническа работа в една от структурите на Европейската комисия в Брюксел. Близки до Мариана разкриват, че тя е получила предложение за новата си работа още през лятото и дълго е обмисляла офертата, като дори се е съветвала със своята другарка Ели Гигова дали да одобри предлагането. Гигова също работи известно време в Брюксел в щаба на сегашния вицепрезидент Илияна Йотова, която преди да застъпи на „ Дондуков ” №2 бе европейски народен представител, написа „Уикенд“.

„ Бъдещата работа на Мариана ще е натоварена и виновна, избрали са я за поста поради обстоятелството, че тя владее съвършено британски и немски език, както и поради това, че има опит в медиите и знае по какъв начин да се държи пред аудитория ”, разясняват досегашни колежки на напускащата Би Ти Ви журналистка. В Брюксел Векилска ще получава годишно възнаграждение от 120 000 евро както и пари за квартира, която към момента не е наела.

Близки до Мариана разкриха, че тя към този момент е отпътувала за столицата на Белгия, с цел да отглежда жилище и с цел да се запознае с ситуацията на новото си работно място. Макар и да не е измежду най-разпознаваемите и одумвани телевизионни лица, родената на 11 април 1974 година журналистка е измежду ветераните в Би Ти Ви. Тя е в първата частна национална телевизия още от старта й през далечната 2000 година

За този интервал Мариана сменя няколко длъжности – била е репотрер, водеща на обедните и следобедните новинарски излъчвания, има нескончаем стаж и като продуцент на някои от авторските излъчвания на медията. През последните години Векилска, дружно с Жени Марчева и Диана Любенова водеше съботно-неделните утринни блокове на Би Ти Ви, а феновете я харесват поради позитивното лъчение и спокойна дикция. Тя е взела участие и в няколко начинания и акции на Би Ти Ви, измежду които „ Да почистим България дружно ”, „ Направи го за България ”, „ Великолепната шесторка ” и „ Пощенска кутия за приказки ”.

„ Мариана Векилска е високо скъп експерт в екипа на малкия екран ни. Ще липсва на всички ни тук в нюзрума ”, разяснява не без страдание раздялата Венелин Петков. Някога той бе водещ на осведомителни излъчвания, а в този момент е шеф на „ Новини, настоящи излъчвания и спорт ” в Би Ти Ви.

Преди да се захване с телевизионна публицистика, през 90-те години на предишния век Мариана Векилска работи като професионална манекенка с контракт с организация „ Визаж ” на Евгения Калканджиева. Когато парафира договора си с стилната централа, Мариана е единствено на 17 и е с буйна къдрава коса и съвършени ограничения на тялото.

„ Тя се яви на няколко състезанието за красота но победи единствено в дебютния. Когато завоюва първата си и единствена корона като хубавица, още учеше в британската гимназия. Макар да й направиха професионална фотосесия и да я включиха в интернационалния азбучник на „ Визаж ” за ревюта и събития в чужбина, тя избра да се oткаже от кариерата си на моделка, може би тъй като не е желала да прави взаимни отстъпки с морала си… ”, спомнят си съученици на дългогодишната водеща.

Като тийнейджърка огромната фантазия на Векилска е да се изявява на театралната сцена. Тя записва курсове по актьорско майсторство при режисьора Николай Корабов, в подготовката й помагал и Башар Рахал, който тогава бил първокурсник в театралната академия.

Той й станал наставник й я подготвял за огромната сцена близо година. Мариана обаче по този начин и не събрала храброст да се яви на изпитите в НАТФИЗ, а вместо това се дипломирала като икономист в УНСС. Все отново детската й фантазия за театъра се сбъдва, само че едвам през 2014 година, когато взема присъединяване в пиесата „ Евридика ”.
Източник: secret.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР