След 17-годишна пауза гимнастичките ни отново ликува с медал на

...
След 17-годишна пауза гимнастичките ни отново ликува с медал на
Коментари Харесай

Гимнастичките пак „сребърни“ след 23 г.

След 17-годишна пауза гимнастичките ни още веднъж ликува с орден на планетарен шампионат в отборната конкуренция. Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн събраха 150,975 точки за превъзходните си осъществявания на шампионата в столичната зала „ Арена Армеец “. Българките бяха изпреварени единствено от колоса Русия, в чийто състав са близначките Дина и Арина Аверини, както и хубавицата Александра Солдатова (161,325).

За последно орден вземат Симона Пейчева, Елизабет Паисиева и Юлияна Найденова – бронз от Мадрид 2001. А преди 23 години оценката също е със сребърно зарево, извоювано от Мария Петрова, Мила Маринова и Диана Попова във Виена 95.
Две от нашите девойки се класираха и за финала в многобоя на следващия ден. Катрин Тасева е с пета оценка, а Невяна Владинова е с шеста. Първите три места се заемат от рускините, само че по правилник единствено две състезателки от нация не престават. Така достойнството на сборная ще бранят Дина Аверина и Александра Солдатова.
Снощи обаче и трите ни националки излязоха във финалите на уредите – Владинова и Тасева на бухалки, а Калейн на лента.

Утре ще бъдат почетени и „ златните девойки “, които са донесли на България 73 международни трофеи. Церемонията е от 13,40 часа. У нас към този момент са Бианка Панова, Диляна Георгиева, Лили Игнатова, сестрите Адриана и Камелия Дунавски….
През уикенда е конкуренцията при ансамблите.

Световната федерация ще ни оказва помощ с килими

Президентът на ФИГ Моринари Ватанабе разгласи, че българската художествена гимнастика ще бъде подкрепена със спортни килими. По време на срещата японецът разиска с министър Красен Кралев опцията страната ни да се кандидатира за европейското през 2021-а и международното година по-късно.
Според Ватанабе мондиалът в столицата е проведен на доста високо равнище, а България има съществена заслуга за популяризирането на красивия спорт по света.
По време на срещата министърът почерпи госта с турско кафе, а в другарски диалог Ватанабе и Илиана Раева описаха за връзката на България и Япония през годините.

Раева връчи медали
и на… публицисти

Илиана Раева, ръководител на родната федерация по художествена гимнастика, отдаде заслуженото и на представителите на медиите за приноса им в популяризирането на красивия спорт през годините. Над 80 публицисти получиха реплики на медалите, които имат и призьорките на мондиала в София. Сред тях и емблематични имена в гилдията, като Вера Маринова, Виолета Еленска, Сашо Диков…
„ Убедена съм, че всичко във вашите материали е пособие през годините – и хубавото и рецензията – сподели Раева. – Винаги съм усещала благосклонността ви към този спорт. Вие не позволихте художествената гимнастика да отиде в миманса. Отразявахте ни, помогнахте ни и по тази причина от ден на ден деца идват в залите. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР