След 16-годишна съдебна сага между собствениците на профсъюзния дом е

...
След 16-годишна съдебна сага между собствениците на профсъюзния дом е
Коментари Харесай

Община Бургас взима 56% от профсъюзния дом след 16-годишна сага

След 16-годишна правосъдна сага сред притежателите на профсъюзния дом е реализирана конвенция. Общата пазарна стойност на постройката 5 869 919 лева без Данък добавена стойност, тя е с брутна повърхност 5848 кв. метра.
Община Бургас става притежател на близо 56% от парцела (2224 кв. м), оценени от експерт за 3,3 млн. лв.. От пететажната постройка страната при постигнатото съглашение ще стопанисва близо 32,7% от парцела на стойност 1,8 млн. лева, а шест физически лица си поделят останалата съсобственост, излиза наяве от докладна на кмета Димитър Николов.
Той е внесъл плана на спогодбата пред Общинския съвет за утвърждение, а видно от докладната, правосъдната сага е почнала през 2002 година.
Делът на страната ще се има от Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ), а ще се ръководи от регионалния шеф на Бургас.
Общината получава атрактивните парцели – включително съвсем всички магазини, някогашното кино, заведение и офиси в разнообразни елементи на постройката.
Делът на всеки е избран от съда и наличието на спогодбата е в съгласие с останалите съсобственици, като всички са заявили, че няма да имат искания по сметки и суми за времето, през което не са могли да употребяват парцела.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР