След 15 май, когато приключи извънредното положение, ограниченията за индивидуално

...
След 15 май, когато приключи извънредното положение, ограниченията за индивидуално
Коментари Харесай

Румъния премахва забраните за движение на гражданите от 15 май

След 15 май, когато завърши изключителното състояние, рестриктивните мерки за самостоятелно придвижване в Румъния ще бъдат отстранени, оповестяват медиите в северната ни съседка, цитирайки президента Клаус Йоханис.

Той направи това известие след среща по ограниченията за ръководство на епидемията COVID-19, на която участваха министър председателят Людовик Орбан, министърът на вътрешните работи Марсел Вела, министърът на опазването на здравето Нелу Татару и ръководителят на отдела за изключителни обстановки Раед Арафат.

„ И по този начин, след 15 май, откакто актуалното изключително състояние завърши, ще премахнем рестриктивните мерки за хората. Няма да разширяваме самостоятелните ограничавания за напредване. Или, назад, ще можем да се движим в обществените пространства, без да се постанова авансово да заявяваме къде отиваме и за какво. Става въпрос за самостоятелната независимост на движение”, сподели той.

Йоханис добави, че след 15 май ще останат в действие доста ограничавания, като тези за събиранията в обществените пространства.

След 15 май всички ще би трябвало да носят защитни маски в затворени публични пространства и публичния превоз. Той сподели, че задължението за носене на маски може да бъде анулирано едвам през идната година.

„ Ще имам среща с представителите на Министерството на образованието по отношение на възобновяването на образователните занятия и съответен проект за връщащите се на учебно заведение възпитаници “, сподели още президентът.

„ Ще имаме поетапен проект. Ще установим каква тъкмо активност може да бъде обновена. Изключително значима активност е учебната и даже през днешния ден следобяд ще се срещна с управлението на просветителното министерство, с цел да стартираме да изготвяме съответен проект за учениците, които се връщат в учебно заведение. Този проект ще бъде обществено показан незабавно откакто бъде формиран с всички съответни детайлности “, сподели Йоханис.

Междувременно се прави също оценка и проект, който да планува по какъв начин тъкмо ще се възобнови икономическата активност, изключително в мощно лимитираните с ограниченията области, да вземем за пример комерсиалната зона.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР