След 15-годишна съдебна сага делото приключва по абсурден начин –

...
След 15-годишна съдебна сага делото приключва по абсурден начин –
Коментари Харесай

Кой ще обясни на тази скърбяща майка, че нито един от виновниците за смъртта на сина й няма да лежи в затвора

След 15-годишна правосъдна сага делото завършва по неуместен метод – половината обвинени бяха приети за почтени, а тези, които бяха наказани, няма да „ лежат “ и ден

След уморителен развой, минал през три правосъдни региона – Бургас, Варна и Велико Търново и траял повече от 15 години най-сетне влязоха в действие присъдите за убийството на бургаския предприемач. (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Това обаче е единствената добра вест. Лошата е, че най-после ще се окаже, че нито един от виновниците няма да лежи в пандиза. От петима обвинени първоначално до края на процеса останаха единствено трима.

Осъденият като гарант е в неопределеност от 2009 година и българските управляващи или не желаеха, или не можеха да го открият. Според оперативни данни той живеел под непозната идентичност в Испания, само че по този начин и не е открит. През лятото на т.г. бе приет за отговорен и наказан на 20 години затвор, които явно няма да изтърпи.

Абсурдното е, че и още един от наказаните – Стоян Колев, апетитен от прокуратурата за уредник на покушението, също няма да лежи в пандиза. Той е приет за отговорен и наказан на 18 години затвор, само че малко преди произнасянето на Върховния касационен съд (ВКС) е липсващ безследно. Обявен е за общодържавно и интернационално търсене. Уж се търси, сякаш фамилията му се следи, само че надали има наивници, които имат вяра, че ще бъде открит и пратен зад решетките, където му е мястото.

Парадоксалното е, че и третият наказан, също се обрисува да не „ лежи “ за убийството на Стоян Стоянов. Става въпрос за Стоян Петров, получил 20-годишна присъда като съизвършител в отвличането и убийството на бургаския бизнесмен. Стоян Петров сега изтърпява във Варненския областен затвор друга 20-годишна присъда, още веднъж за ликвидиране. Както Флагман.бг през вчерашния ден писа той е изискал кумулация на двете санкции и е оповестяване на едно общо. На първа инстанция съдът е бил благосклонен към двойния палач и му е дал обща присъда от 20 години. При състояние, че е наведен в пандиза през 2010 година, значи, че към този момент е изтърпял огромна част от наказването си и напълно скоро може да изиска условно предварително освобождение или непосредствено да излезе на открито, в случай че се е окаже, че се е трудил зад решетките, с което е понижил присъдата си. Финалното решение за кумулирането на присъдата ще е в ръцете на Апелативния съд в Бургас, който на 20 ноември ще прегледа жалбата на прокуратурата. От държавното обвиняване желаят Стоян Петров да получи за двете ликвидиране общо 30 години.

Флагман.бг се срещна с опечалената майка на Стоян Стоянов – Милка Господинова, която живее в родната му къща в Сливен. Милка загуби своя сателит в живота – бащата на Стоян Стоянов, който не съумя да докача правдивост и през 2016 година си отиде след малко боледуване.

„ След като делото е завършило, откакто Върховен касационен съд се е произнесло, за какво нищо не става. Къде са тези хора? През цялото време на нас не ни се даваше никаква информация. А техните права бяха предпазени отвред в съда. Всеки имаше по двама юристи. Никакви ограничения не мога да подхваща. Мога ли независимо да ходя и да ги търся. Ако съд, прокуратура и полиция не си свършат работата – какво мога да направя аз “, сподели пред камерата на Флагман.бг Милка Господинова, вижте нашият диалог във видеото:



Милка е изгубила доверие в справедливостта на правосъдната система. След гибелта на Стоян Стоянов тя се заема с развъждането на сина му Герман, който прекомерно дребен, остава цялостен сирак.

Момчето обаче е същински талант, споделят негови учители от Сливен, които се гордеят с триумфите му. Днес той работи в проспериращата компания в София и по всичко наподобява, че е един сполучлив млад мъж.

Баба му Милка с наслада отбелязва, че е взел най-хубавото и от майка си, и от татко си.

Стоян Стоянов има и още едно дете – от връзката му с Мария. 15-годишната Стеяна живее при майка си във Англия. Мария е запазила отлични връзки с Милка Господинова и до ден сегашен.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР