След 15 август ще бъде решенo какъв ще е статутът

...
След 15 август ще бъде решенo какъв ще е статутът
Коментари Харесай

Статутът на „Царските конюшни“ ще бъде решен след 15 август

След 15 август ще бъде решенo какъв ще е статутът на „ Царските конюшни “. Това сподели пред публицисти министърът на културата Боил Банов след сключване на съглашение за разширение наличието на културата, изкуствата и културното завещание в образованието.

„ Най-важното, което се случва към „ Царските конюшни “ през днешния ден е подписването на това съглашение. Защото би трябвало от най-ранна възраст да образоваме и възпитаваме нашите деца, които са бъдещите учени и предприемачи на тази страна. Именно те ще закупуват такива парцели и ще се грижат за тях. Трябва да стартираме да ги учим що е то културно завещание, какъв брой е значимо за съществуването ни и за бъдещето. Така че това сключване е доста по-реално от това да седнем да си приказваме, когато някой инфантил възпламени нещо. Това е смисълът, това е най-ключовото, което вършим през днешния ден “, изясни министърът, представен от " Фокус ".

Във връзка с процедурата по пожара в „ Царските конюшни “, Банов изясни, че след 15 август ще бъде решен какъв ще е статутът на парцела.

„ Институтът работи сега, ще вкара документите, която е готова. Към този миг „ Царските конюшни “ са под закрилата на Закона за културното завещание. Именно тя ще даде статута на културна полезност. А този статут самичък по себе си е едно отношение на страната към културни обекти, той няма да промени границите и режимите – никакво надстрояване, никакво побутване, никаква опция за промени “, изясни културният министър.

На въпрос какъв сан ще има статута, който ще бъде даден след 15 август, той отговори: „ Вероятно национално – такова е предлагането. Това е високо значение с високи охранителни режими. “

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР