След 14-часова борба с пламъците е загасен пожарът, избухнал вчера

...
След 14-часова борба с пламъците е загасен пожарът, избухнал вчера
Коментари Харесай

Загасиха пожара, избухнал на френска ядрена подводница

След 14-часова битка с пламъците е загасен пожарът, избухнал през вчерашния ден на борда на френска нуклеарна подводница, влезнала за ремонт в док в южното френско пристанище Тулон, заяви Франс прес, като се базира на известие от военноморските сили на страната.

Пожарът е премахнат с напъните на "стотина огнеборци и над 150 души, които ги поддържаха ", прецизира командването. Подводницата е била евакуирана; потърпевши няма.

"Няма никакъв риск, обвързван с нуклеарното гориво ", на борда няма нито оръжия, нито боеприпаси, нито батерии, подчертаха военноморските сили.

Пожар избухна на френска нуклеарна подводница

Ядреният реактор, нуклеарното гориво и въоръжението на подводницата са били отстранени преди пет месеца, с цел да се приготви ремонтът и да се обезопаси плавателният съд, обявиха по-рано представители на локалната морска администрация.

Подводницата "Перл ", сложена на въоръжение през 1993 година, влезе в док през януари за ремонт и рационализация, които се очакваше да траят година и половина, удължавайки ресурса й до края на десетилетието, показва Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР