След 13 години работа изпълнителният директор на Nike Марк Паркър

...
След 13 години работа изпълнителният директор на Nike Марк Паркър
Коментари Харесай

Nike се освободи от изпълнителния си директор, назначава нов

След 13 години работа изпълнителният шеф на Nike Марк Паркър ще напусне тази служба, се споделя в прессъобщение, оповестено на формалния уеб страница на компанията. Той ще бъде сменен от Джон Донахю, който е член на борда на шефовете на Nike от 2014 година, съобщи БГНЕС.
Донахю е президент и основен изпълнителен шеф на ServiceNow, международен водач в региона на производителите на ITSM платформи. Той е и ръководител на PayPal Holdings. От 2008 до 2015 година е бил президент и изпълнителен шеф на eBay.
Решението за назначението му за президент и изпълнителен шеф на компанията влиза в действие на 13 януари 2020 година Самият Паркър ще поеме поста ръководител на съвета на шефовете.
Според The New York Times през последните няколко години Паркър е обвързван с редица кавги. Например, предходната година чиновниците на компанията проведоха " вътрешен протест " против " просвета на нападателно и принудително държание в границите на компанията ". След това Nike уволни редица висши ръководители, само че Паркър резервира позицията си.
Също при започване на октомври бе обявено, че Nike ще затвори плана Nike Oregon, подготвителен лагер в Орегон, Съединени американски щати, където работи треньорът по лека атлетика Алберто Салазар, който беше дисквалифициран за разпространяване на допинг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР