След 13 години делото за пране на пари срещу бившия

...
След 13 години делото за пране на пари срещу бившия
Коментари Харесай

13 години по-късно Вальо Топлото бе осъден за пране на пари

След 13 години делото за пране на пари против някогашния началник на столичната " Топлофикация " Валентин Димитров-Вальо Топлото завърши на първа инстанция. Той бе приет за отговорен и наказан на 7 години затвор от арбитър Петя Крънчева. Решението не е дефинитивно.

Това е най-продължителния развой против Димитров. Докато делото завърши единствено на първа инстанция, той излежа тригодишна присъда, постановена по друго и бе освободен от пандиза. Трети развой против него чака решение във Върховния касационен съд. По делото за пране на пари бе обвинена и майка му Цеца Димитрова. Тя обаче умря преди години.

Проверка на Висшия правосъден съвет отпреди няколко години уставно, че главната причина за забавянето е влошеното здраве на един от правосъдните заседатели.

Според решението на Крънчева Димитров е присвоил 10 млн. лв. от сдружението и по-късно ги е изпрал през разнообразни покупко-продажби. Прокуратурата настояваше някогашният началник на " Топлофикация " да бъде наказан на 10 години затвор. Заради бавния развой против него отминалостта за част от закононарушенията изтече.

Съдебната сага против Димитров стартира след ареста му през 2006 година Срещу него бяха формирани общо четири каузи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР