След 12 години издирване осъденият на доживотен затвор за двойното

...
След 12 години издирване осъденият на доживотен затвор за двойното
Коментари Харесай

Иван Гешев ще проведе видеоконферентен разговор с узбекския си колега за връщането на убиеца от Соло

След 12 години търсене наказаният на пожизнен затвор за двойното ликвидиране пред някогашния клуб " Соло " Илиян Тодоров е арестуван в Узбекистан.



Той се е опитал да излети от столицата Ташкент към Турция с подправен паспорт. Прокуратурата към този момент е задействала процедурата по искане Тодоров да бъде предаден за излежаване на присъдата у нас.

Предстои видеоконферентен диалог на основния прокурор Иван Гешев с узбекския му сътрудник.

" Предстои от наша страна изпращането на документи за екстрадиция, според подписан контракт сред България и Узбекистан от 2004 година. В тази връзка основният прокурор ще изиска незабавна публична видеоконферентна връзка с основния прокурор на Узбекистан. Прокуратурата в Узбекистан е образувала досъдебно произвеждане за осъществено от Тодоров документно закононарушение ", съобщи пред Българска национална телевизия Сийка Милева, представител на основния прокурор.

" Характерно беше, че асистент съдията беше с изключително мнение и безусловно безапелационна, че той е причинителят, само че все пак арбитър Ченалова го освободи и не му наложи безусловно никаква мярка, най-малко интернационалния паспорт да му бяха лишили ", добави Михаил Въжаров, татко на убития пред дискотека " Соло " Кирил Въжаров.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР