След 12 години издирване и арест в УзбекистанПолучил е 5

...
След 12 години издирване и арест в УзбекистанПолучил е 5
Коментари Харесай

Двойният убиец от „Соло“ осъден в Ташкент

След 12 години търсене и арест в Узбекистан
Получил е 5 година и 1 месец затвор, вземат решение дали да лежи целия период, или да го екстрадират 

Връщат го най-късно през 2028 година

Двойният палач от дискотека “Соло ” Илиян Тодоров, който бе хванат в Узбекистан с подправен паспорт, е получил присъда от 5 години и един месец за това закононарушение. Наказанието му е наложено от от Мирабадския областен съд в Ташкент, където той задържан през март т. година при опит да пътува със аероплан за Истанбул, оповестиха източници от българската прокуратура, представени от уеб страницата дир. бг.

Нашите управляващи са отправили питане и чакат отговор дали въпросната присъда е дефинитивна или може да се апелира пред по-горна инстанция. В случай, че тя влезе в действие, съдът в Узбекистан следва да се произнесе дали Тодоров ще я излежи цялата или единствено част от нея, преди да бъде екстрадиран за България. От това решение ще зависи и по кое време той да бъде върнат у нас, като най-късно това би станало в далечната 2028 година.

На 18 април 2009 година покрай някогашната дискотека “Соло ” до Съдебната палата в центъра на София Илиян Тодоров наръга с нож трима младежи. След това избяга с такси. 21-годишният Кирил Въжаров, вратар на националния тим по хокей на лед, издъхва на място, а 24-годишният Васил Александров в колата за спешна помощ на път за болница. Тежко бе ранен приятелят им Кирил Димитров, който оцеля. 22-годишният тогава Тодоров, наследник на общински консултант и деятел на Българска социалистическа партия в Перник, се кри два дни и се съобщи изрусен и с изрязани издъно нокти, с цел да не може да бъде взет биологичен материал от жертвите. Той изкара в ареста към 2 години и половина, до момента в който делото се гледаше на първа инстанция. Неочаквано от Софийския градски съд получи оправдателна присъда и бе пуснат през декември 2011 година, което му разреши да провежда бягството си зад граница. Софийският апелативен съд му постанови доживотна присъда, която през 2013 година бе доказана и от Върховния касационен съд.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР