След 11 годишна абсолютна доминация на Цветана Пиронкова, 2018 година

...
След 11 годишна абсолютна доминация на Цветана Пиронкова, 2018 година
Коментари Харесай

Новата ни първа ракета: Глупаво е да мислиш само за ранглистата

След 11 годишна безспорна доминация на Цветана Пиронкова, 2018 година за женския ни тенис ще стартира с нова най-предно сложена в международната класация тенисистка – 22-годишната Виктория Томова е под № 140.

Преди 8 години bTV гостува в дома на 14-годишната тогава тенисистка, записала своите първи по-сериозни детски победи – извоюван шампионат в школата на Болетиери в Съединени американски щати, шампионата в Париж, известно като детския " Ролан Гарос " и европейската тила до 14 години. 8 сезона по-късно Томова е първата тенис ракета на България. Това обаче не я тормози.

" Мисля, че е неуместно да се фокусираш върху ранкинга и непрекъснато да мислиш какви точки би трябвало да се пазят. Смятам, че е по-важно да подобряваш своите качества и игра. Мисля, че това е разковничето ", разсъждава тя.

Томова хваща тенис ракетата на 6 години, а на 9 единствено с татко си отпътува за няколко месеца в Съединени американски щати, оставяйки майка си и всички собствен родственици в България. Труд и непримиримост са в основата на нейния триумф.

-->

Пред нея в този момент са новите провокации, а спортната 2018 година ще стартира преди астрономическата. На 29 декември Томова започва присъединяване си в квалификациите на шампионата в Бризбън. След него тя остава в Австралия, с цел да се готви за присъединяване си в първата за сезона конкуренция от Големия шлем - Откритото състезание на страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР