След 11-часово заседание, тази нощ социалните министри от Евросъюза се

...
След 11-часово заседание, тази нощ социалните министри от Евросъюза се
Коментари Харесай

Социалните министри в ЕС се договориха за директивата за командированите работници

След 11-часово съвещание, тази нощ обществените министри от Евросъюза се договориха за промяната на европейската инструкция за командированите служащи, съобщи Българска национална телевизия.

Според постигнатото съглашение оптималният интервал за командироване е 12 месеца, само че той може да бъде продължен с 6 месеца по искане на предприятието.

Времето за използването на директивата ще бъде 4 години.

Страните, които се опълчиха на промяната, са Полша, Унгария, Литва и Латвия. При гласуването, министрите от Англия, Ирландия и Хърватия са се въздържали.

" Директивата в настоящия ѝ тип ще продължи да се ползва към пътния превоз. Съветът обаче разисква пакета за подвижността в друга форма, която включва оферти за характерни правила за командированите водачи. Това, за което през днешния ден се съгласихме е, че новата инструкция няма да се ползва към превоза, до момента в който така наречен " лекс спесиалис " не влязат в действие.

Компромисът е уравновесен. Той демонстрира, че като европейци ние можем да се съберем, да седнем на масата, да се надигнем против противоположни гледни точки и да реализираме почтено съглашение ", съобщи комисарят по заетостта, обществените въпроси, умения и трудова подвижност Мариан Тейсен пред БНР.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР