След 10-и ноември вече имах възможност и да пътувам по

...
След 10-и ноември вече имах възможност и да пътувам по
Коментари Харесай

Д-р Тренчев: Най-голям процент от неудачите ни се дължат на народопсихологията

" След 10-и ноември към този момент имах опция и да пътувам по света, да видя по какъв начин са устроени там нещата. Бях вицепрезидент на международните профсъюзи един мандат, два мандата на европейските. Моят отговор е, че максимален % от неудачите, които ние имаме, се дължат на народопсихологията ", сподели пред БНР доктор Константин Тренчев, почетен ръководител на Конфедерацията на труда " Подкрепа " в коментар към въпроса за какво продължаваме да сме на опашката по приходи и добави: " Ние признаваме обстоятелството, че сме най-зле, че нещата не вървят, че ни експлоатират и т.н, само че оставаме на това равнище, тъй като в логиката на психиката има три стадия в решение на един проблем.

Първо, формулира се казусът какъв е - ето при нас са ниските приходи. След това се проучват аргументите, породили казуса, и трето - предлага се решение и се почва битка за налагане на това решение. До това нещо не се стига, тъй като желаеме някой да ни реши въпроса ", сподели още той в изявление за предаването " 12+4 " по стратегия " Хоризонт ".

" Ами да, те предложиха и решение - взимате заем и плащате тока си. Вместо да отидете при ЧЕЗ и да ги претрепете и толкова. Защото в една друга страна ще го създадат ", сподели още той в коментар към изнесената през вчерашния ден информация от Национален статистически институт, че над 1,5 млн. българи живеят под прага на бедността и това, че една трета от хората имат проблем с заплащането на сметките за бита.

Тренчев разяснява и свадите от последните седмици, показващи, че една част от власт имащите са " приказно богати ":

" Те по тази причина са отишли в политиката, разберете го. Те не отиват да вземат решение проблеми на хората. Те отиват, с цел да си създадат пари и защото имат власт да вземат едно или друго решение, те го остойностяват. Един предприемач отива при тях и споделя - желая това и това да взема, добре - какъв брой даваш. Той дава торбата и решението е в негова изгода ".

" Хората първо би трябвало да са наясно със себе си - желаят ли да бъдат свободни или не. И да са подготвени за тази независимост да се борят, дори да умрат за тази независимост. Защото по-рано бяхме по пандизите, с цел да не е по този начин, както беше. Ама в този момент не е по този начин, както беше. Сега никой не ще на никое място да се бори, с цел да промени нещата, тъй като се опасява, че ще загуби тази минимална работна заплата, която взима в този момент - ми без нея какво ще върша? ", разяснява още той.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР