След 10 години се очаква първото в света изцяло роботизирано

...
След 10 години се очаква първото в света изцяло роботизирано
Коментари Харесай

След 10 години ще има роботизирано хибридно сърце

След 10 години се чака първото в света напълно роботизирано „ хибридно сърце “. То ще бъде направено от меки изкуствени мускули и датчици и евентуално ще приключи потребността от търсене на органи от умряли хора за трансплантации, съобщи БГНЕС.
Първото в света меко роботизирано сърце е в развой на създаване, и при реализирането на плана би могло да почисти описите на чакащите за трансплантации във Англия, заяви в. “Дейли Мирър “.
„ Хибридното сърце “ ще бъде първото основано от меки изкуствени мускули и датчици и по-късно покрито с човешка тъкан, отгледана в лаборатория.
Новаторски настоящ холандски хирург работи в партньорство с Британската фондация за сърце. Предвижда се първата трансплантация на по този начин основан орган да се извърши през 2028 година.
Екипът твърди, че това би могло да постави завършек на нуждата от трансплантации на органи от мъртви хора и ще избави хиляди, които умират, до момента в който са в листата на чакащите за донори на органи в международен мащаб.
Проф. Йоланда Клайн от Амстердамския университет сподели: „ Единственото за слагане на завършек на сърдечната непълнота с лекуване е подмяната “ на органа.
„ Има голям дефицит на донорски органи и това (разработването на „ хибридното сърце “) е добър метод. Всеки донорски орган значи, че някъде другаде някой е умрял.
„ Хибридното сърце може да сътвори първото до момента решение за сърдечна непълнота в краен стадий. “
Сърцето ще се задвижва от течност или въздух и ще се зарежда от електричество. Електричеството ще се предава безжично от непосредствен източник на сила, носен в облеклото на пациента.
По-малка батерия също ще бъде вградена вътре в пациента, която ще зарежда сърцето „ в продължение на един час, до момента в който той си взима душ или отиде да плува “.
Финансираните от Европейски Съюз проучвания към този момент демонстрираха, че технологията е допустима.
Без да бъде обгърнато в кафези от личното тяло на пациента, хибридното сърце би се заразило, тъй че тялото дейно би го отхвърлило.
Устройството, което сега е патентовано, първо ще бъде тествано на животно след пет години.
Правени са предходни опити да се създаде роботизирано сърце във Франция, където 76-годишен мъж умря през 2014 година два и половина месеца след интервенцията.
То беше направено от материал, наподобяващ гъба, наименуван полиуретан и кафези от сърцето на кравата.
Новият план се смята за огромен прогрес спрямо предходните опити, защото ще употребява материал с твърдостта на мускулната тъкан и ще се движи и изпомпва като същинско човешко сърце.
През последните пет години починаха 155 британци, до момента в който чакаха животоспасяваща сърдечна трансплантация, а по света починалите заради тази причина са хиляди, акцентира „ Дейли Мирър “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР