След 10 дни ще видим резултата от великото преселение от

...
След 10 дни ще видим резултата от великото преселение от
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Статистиката е доста тежка. 40 души са на лечение в болница Пирогов


След 10 дни ще забележим резултата от великото преселение от София към вилните зони. Дай Боже множеството в действителност да са решили да останат за по-дълго на вилите си, тъй като в противоположен случай рискът от болест се усилва неведнъж. Това съобщи проф. доктор Асен Балтов, шеф на болница „ Пирогов “, по Канал 3.

По думите му множеството от тях не си дават сметка какво е коронавирусът. „ Ако считат, че всичко е интрига, ги приканвам да дойдат в „ Пирогов “ и да се убедят. Затова ги приканвам да съблюдават разпоредбите и да си стоят къщи “, сподели той.

„ Статистиката е много тежка. 40 души са на лекуване в болница „ Пирогов “. Изписани са 40, умряли са двама. От 40 - осем са на апаратна вентилация. Те са затворени в една клиника в обособена постройка. Отделно имаме клиника, в която се лекуват пациенти със приблизително тежка симптоматика, с двустранна пневмония и които не са се повлияли само че един антибиотик. Двама от тях са под 60-годишни, останалите са над тази възраст. Всички са с съпътстващи болести “, заяви проф. Балтов.

„ Това не е елементарен грип. При нас идват хора, които към този момент са в тежко положение и с недоволства, че не могат да дишат. Тези пациенти не трябва да изчакват, тъй като органите страдат от неналичието на въздух. Вярно е, че се получават и мозъчни увреждания от ковид “, уточни той.

„ От сътрудниците ни петима са инфектирани – двама лекари, три сестри. Четирима се лекуват в болничното заведение. Останалите са у дома с по-леки признаци. Имаме 14 сътрудници, били в контакт с наш доктор, заразил се от пациенти. Сред личния състав имаше терзание, само че когато се съблюдават всички рекомендации, няма мотив за това. „ Пирогов “ беше болничното заведение, която пое най-тежките заболели. Към момента имаме 120 респиратора “, стана ясно от думите му.

На въпрос по кое време може да се приказва за пик на болестта, проф. Балтов изясни: „ Наближим ли по 100 случая на ден, едвам тогава можем да приказваме за някакъв пик на болестта. Това, което се прави в България, е извънредно вярно. Не мога да кажа какво ще стане след огромното пътешестване. Доста хора са останали да почиват в София. Най-големият проблем е, че тези, които пътуват, не знаят дали са инфектирани. “

„ Отделили сме 150 кревати за заболели от ковид, в случай че се наложи, ще преобразуваме цялата болница. Много ни се желае да има гладко заболяване, а ние да лекуваме пациентите съответно и пълноценно “, разяснява началникът на незабавната ни болница.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР