След 10 часа днес, 18 март, в СГП беше факс,

...
След 10 часа днес, 18 март, в СГП беше факс,
Коментари Харесай

Прокуратурата: Засега няма данни за обвинение срещу Борисов, Горанов и Арнаудова

След 10 часа през днешния ден, 18 март, в СГП беше факс, с който ГДНП, че са образували досъдебно произвеждане за изнудване с присъединяване на длъжностно лице и от което са породени обилни имуществени вреди. Досъдебното произвеждане, съгласно уведомлението, е формирано в изискванията на необходимост, обясниха на брифинг от прокуратурата.

Със същия факс СГП беше известена и за задържане по закона за Министерство на вътрешните работи, т.е. за период от 24 часа на три лица – Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

В СГП са докладвани разпити на 6 очевидци, измежду които и на министър-председателя Кирил Петков.

Петков е разказал в разпита си за обществено оповестената среща, извършена на 16 март тази година, дружно с госпожа Лаура Кьовеши, в хода, на която са разговаряли за проблема с обществените изказвания на Васил Божков, че е изнудван от Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов.

Показанията на Кирил Петков възпроизвеждат медийно известните изказвания на Васил Божков, без да ги конкретизират или допълват с нови условия.

Самият Божков не е разпитван като очевидец по делото.

Следващите подхванати от Министерство на вътрешните работи дейности са осъществените претърсвания и изземвания на адресите на Борисов, Горанов и Арнаудова, за които са издадени 3 протокола, които СГП е внесла в Софийски градски съд.

В петък са осъществени и разпити на други лица, някои от които свързани с Васил Божков, оповестиха още от държавното обвиняване.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР