След 10-15 години Балканите ще са най-хубавото място за живеене,

...
След 10-15 години Балканите ще са най-хубавото място за живеене,
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов с 10-годишна прогноза: Балканите ще са най-хубавото място за живеене

След 10-15 години Балканите ще са най-хубавото място за живеене, а най-важните инфраструктурни планове за района ще костват към 30 милиарда евро. Тази прогноза направи министър председателят Бойко Борисов пред участниците в 9-я зимен университет на МГЕРБ в Сандански преди да отпътува за Лондон за форума с Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР), който е отдаден навръх капиталовото бъдеще на Западните Балкани.

“Там, където има бизнес, стокообмен, газопроводи – няма войни и е умерено, заключи Бойко Борисов. И напомни историята на района: “Били сме клани, избивани и завладявани през годините ”. А по-късно означи:
“Без естествени връзки с Русия, Турция и Съединени американски щати, които имат интерес на Балканите не може, на Балканите би трябвало да се внимава. Всички се усещаме велики и елементарно се възпламеняваме. Регионът ще процъфти, в случай че има баланс на ползите ”.
Премиерът акцентира, че към този момент интерес към района имат и Китай, Япония, Саудитска Арабия и Англия.

Припомняме, че Борисов ще открие дружно с президента на Европейска банка за възстановяване и развитие Сума Чакрабарти срещата сред водачите от Западните Балкани, а задачата е да започва основаване на единно капиталово пространство, подсилване на бизнес средата в района и улеснението на задграничните вложения.

Очаквано, министър председателят Бойко Борисов ще очертае и дневния ред на българското евро­председателство за Западните Балкани.

Напрежение
ЧЕЗ държавен, ами в случай че се напият?


“Преди време България беше като дискотека, тъй като имаше режим на тока, когато бяха държавни електроразпределителните дружестват. Така министър председателят Бойко Борисов стимулира позицията си срещу настояването на Българска социалистическа партия за одържавяване на електроразпределителните сдружения. Той добави, че страната е доста неприятен собственик и описа на младите за режима на тока преди години. “Тогава щерка ми беше бебе и следяхме по кое време ще има ток, с цел да я къпем. Дебнехме служителя от енергото да не се напие и да пусне тока след 2-3 часа и да изпуснем някой мач ”.

“Колегите от Българска социалистическа партия, да приемем, че доброжелателно споделят страната да извади 380 млн. евро да я купи. Първо за какво ги продавахме? Защо по време на техните държавни управления от 2005 година не си ги откупиха назад и за какво единствено ЧЕЗ да купим, а “Енерго Про ” и ЕВН за какво не ги купим ”, попита министър-председателят.

“Ако тръгнем да изкупуваме по този начин, за какво не изкупим и “Нефтохим Бургас ”, за какво не изкупим и банките назад, да върнем всичко на страната, за какво единствено ЧЕЗ ”, добави Борисов и изрично съобщи: “Не може да ни упрекват за всичко ”.
“На Теменужка й споделих: Дай си оставката, тъй като при неналичието на здрав разсъдък, в профил какво наподобява – другари на енергийния министър купили ЧЕЗ. Това чува публиката, само че това няма нищо общо, не е истина. Частни компании са се разбрали, държавните регулатори ще ги следят, само че аз не мога да оставя и нейната, и нашата известност да има някакъв подтекст в нея ”, акцентира Борисов и изясни,че е посъветвал Теменужка Петкова да си даде оставката, с цел да се резервира репутацията на ГЕРБ.

КОНТРА ОТ “ПОЗИТАНО ” 20
Питаме Чехия за договорката


Настояваме министър председателят Борисов да изясни в Народното събрание дали е водил диалози с премиера на Чехия по договорката за ЧЕЗ. Правителството заело ли е държавната банка за развиване за финансиране на тази договорка? ” Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова през вчерашния ден. Тя предизвести, че социалистите ще насочат въпроси и към европейските институции. “Питаме чешкото държавно управление – по време на визитата, водени ли са диалози, поеман ли е ангажимент от Бойко Борисов по тази договорка и какъв? Дали страната ще финансира през банката за развиване нечий частен интерес? ”, сподели още Нинова. Последният є въпрос бе опроверган още през вчерашния ден от ББР.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР