След 10-11 ноември ще настъпи пълен обрат във времето, прогнозира

...
След 10-11 ноември ще настъпи пълен обрат във времето, прогнозира
Коментари Харесай

Синоптик: След 10-11 ноември ще настъпи пълен обрат във времето

След 10-11 ноември ще настъпи цялостен поврат във времето, предвижда синоптик. 

Продължава топлото време за ноември месец като денем температурите тук-там стигат до 25 градуса, а средните  за месеца са сред 10 и 15 градуса.
Днес времето също е топло, като ни чакат стойности от 20-25 градуса. Това е с към 8-10 градуса по-високи от естествените за сезона.

" Намираме се във вихъра на сиромашкото лято. Това ще продължи, макар предстоящите превалявания през почивните дни, които ще намалят температурите - дневните ще бъдат към от 14 до 19 градуса в обитаемоте места, а по планините ще превали и влажен сняг. Топлото време ще продължи до 10-11 ноември, след което ще настъпи цялостен поврат със съществени поръчки на зимата. Това предвижда синоптикът Петър Янков в ефира на " България заран ".

По думите му би било добре водачите да сменят гумите си със зимни до 10 ноември, защото след тази дата се чакат валежи от сняг.

" Очакват се внезапни захлаждания. От 13-и до 16-и ноември в обитаемоте места се чакат температури сред 2 и 10 градуса по най-топлите места. В северните елементи на страната ще превалява и сняг, само че няма да има съществени натрупвания ", предвижда Янков.

Според синоптика съботата ще бъде по-подходяща за планински туризъм. Валежи се чакат в неделя - по-съществено в крайните югозападни региони поради средиземноморски циклон.

" С нахлуването на по-студен въздух след 10-11 ноември ще се реализира и едно увеличаване напразно ", акцентира синоптикът в студиото на Bulgaria ON AIR.

Петър Янков заключи, че в този интервал от годината времето е динамично и се следи внезапна промяна на резултатите от прогнозите.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР