След 10:00 часа утре, 17 май, ще бъде възстановено подаването

...
След 10:00 часа утре, 17 май, ще бъде възстановено подаването
Коментари Харесай

След 23 дни решиха да пуснат водата в квартал на Генерал Тошево, но с предупреждение

След 10:00 часа на следващия ден, 17 май, ще бъде възобновено подаването на вода по водопроводната мрежа за генералтошевския квартал „ Пастир “. Това е решението на Областния щаб за отбрана при бедствия, оповестяват от регионалната администрация в Добрич. Още довечера представители на Генерал Тошево и кметският наместник на квартала, дружно с служители на реда, ще посетят по домовете жителите на квартала и ще ги осведомят против автограф, че водата не е годна за пиянство и готвене. 
Водата в квартала в Генерал Тошево беше спряна на 25 април, откакто се откри замърсяването ѝ с пестициди и хербициди вследствие на активността на локален фермер. Оттогава към 400 поданици на квартала бяха лишени както от питейна течност, по този начин и от вода за битови потребности. Назря напрежение измежду хората и те се заканиха да излязат на митинг.
По думите на зам.-директора на Регионалната здравна ревизия Николинка Минчева казусът със замърсяването на водопровода е казус в страната, само че е притеснително дълго и времето, в което хората са без вода. По нейни данни са подхванати всички дейности за разчистване на водопроводната апаратура.
Областният шеф на Добрич Красимир Кирилов цитира писмо от основният държавен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев, в което се споделя, че в Министерството на здравеопазването са постъпили писма от Министерството на районното развиване и „ ВиК Добрич “ АД, с които се желае анулация на въведената възбрана за водоподаване. „ От предоставените протоколи е видно, че са изследвани три от четирите дейни субстанции. Установено е, че трите дейни субстанции са под границата на количествено установяване, според употребяваните способи “, се показва в писмото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР