След 1 септември ще започне изплащането на еднократната помощ в

...
След 1 септември ще започне изплащането на еднократната помощ в
Коментари Харесай

Изплащането на еднократната помощ заради чумата по свинете ще започне през септември

След 1 септември ще стартира изплащането на еднократната помощ в размер на 300 лева поради чумата по свинете на стопаните, подхванали ограничения за разчистване и стерилизация на обектите, след непринудено асимилиране на месото от прасетата в персоналните стопанства.

Това оповестиха от пресцентъра на БАБХ, представени от „ Фокус”.
Отменят събора в Юндола поради чумата по свинете Второ огнище на болестта във Велинград, глобяват стопани, които не позволяват инспектори в парцелите си
Право на обезщетение имат стопанствата в 20-километровите санитарни зони към индустриалните ферми и тези, избрани с висок епизоотичен риск от Областните епизоотични комисии.

Представители на Областните дирекции по сигурност на храните ще посетят обитаемоте места за погашение на подпомагането, за което кметът авансово ще разгласи деня и часа. Средства ще се превеждат и по банков път.

Допустими за подкрепяне са притежатели, които отглеждат до пет свине за угояване, ситуирани в санитарни зони и отглеждани във ферми вид " персонално стопанство ", които не продават на пазара, а добиват месо единствено за персонална приложимост.
В Пловдивско непринудено са изклани съвсем всички свине от " задния двор " Положителна проба за африканска чума е открита и в софийско село
Заявленията за обезщетение се подават в кметствата. Те са по пример, в който всеки притежател заявява, че е усвоил непринудено месото.

За да се възползва от помощта той би трябвало да е направил разчистване и стерилизация. Собственикът би трябвало да съобщи, че няма да отглежда свине в стопанството си за интервал минимум от 12 месеца след последната стерилизация.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР