Славният прокурор Сотир Цацаров заяви, че в прокуратурата не са

...
Славният прокурор Сотир Цацаров заяви, че в прокуратурата не са
Коментари Харесай

Цацаров: Няма данни за изтрити записи в БАЦИС

Славният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че в прокуратурата не са постъпвали данни от представители на Българската петролна и газова асоциация, че 300 000 записи в БАЦИС са изтрити или манипулирани.

Обвинител №1 сподели това при чуването си пред вътрешната и финансовата парламентарна комисия във връзка Българската акцизна централизирана осведомителна система.

Цацаров изясни, че

при инспекцията на сигнала, че системата БАЦИС се манипулира нито един от огромните вносители и производители на гориво у нас не е дал данни за това.

Финансовият министър Владислав Горанов съобщи пред комисията, че нито в отчета на ДАНС, нито в изводите на прокуратурата, не се съдържа нито една от посочени в общественото пространство констатации за операции и осъществени престъпления. Според него анонсите в тази посока, могат да се окачествят като политически и свързани с идния избор на съмнение против държавното управление.

Директорът на Агенция „ Митници “ Георги Костов изясни пред депутатите, че

през 2012 година приходите от данък са били 4, 47 милиарда лева като след въвеждането на системата БАЦИС растежът е 23,1% .

„ Тази година приходите от данък са 4,984 милиарда лева, а растежът е 930 млн. лева “, сподели Костов.

„ В хода на разбора от ДАНС бяха направени девет констатации – 8 от тях са отстранени към месец юли 2016 година, последната е в развой на премахване “, сподели още Костов.

Председателят на ДАНС Димитър Георгиев съобщи при чуването си за отчета на ДАНС за системата БАЦИС, че

при инспекцията не са открити интервенция и застъпничество от най-високо политическо равнище за операции в акцизната система .

Министърът на финансите Владислав Горанов, шефът на митниците, ръководителят на ДАНС, основният прокурор са измежду тези, които изслушват през днешния ден две парламентарни комисии на взаимно съвещание за Българската акцизна централизирана осведомителна система (БАЦИС).

Председателският съвет на Народното събрание предходната седмица одобри да бъдат разкрити отчетите на ДАНС и прокуратурата за осъществената инспекция за работата на приходните организации.

Ден по-рано от Българска социалистическа партия желаеха документите да бъдат разкрити или да бъдат разисквани на закрито съвещание на Народното събрание. От левицата показаха, че отчетите разкриват недостатъци в Българската акцизна осведомителна система. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова даже съобщи, че финансовата сигурност на България е застрашена.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore .

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР