Славия завърши миналия сезон по прекрасен начин, като спечели бронзовите

...
Славия завърши миналия сезон по прекрасен начин, като спечели бронзовите
Коментари Харесай

Славия ще се опита да се оттласне от дъното

Славия приключи предишния сезон по прелестен метод, като завоюва бронзовите медали в шампионата и се класира за Лига Европа, само че началото на актуалната акция е кошмарно за " белите ". Евроучастието на отбора завърши още след първия мач, а в шампионата ситуацията е в действителност притеснително - 1 точка след 5-ия кръг и 13-о място. Някои от главните футболисти към този момент не са в тима, а старши треньорът Златомир Загорчич хвърли оставка. Заги ще бъде сменен от опитния съветски експерт Александър Тарханов, само че той няма да води състава при гостуването на Арда (Кърджали). Като старши треньор ще бъде записан Ангел Славков.

Арда се показва доста устойчиво през сезона и е един от трите отбора, дружно с Берое и ЦСКА-София, които още не познават усета на загубата. Отборът на Николай Киров играе открит и прелестен за окото футбол, а при визитата на Ботев (Враца) се видя усъвършенстване и в отбранителен проект. Евентуален триумф през днешния ден ще изкачи Арда на третата позиция в класирането.

Спас Делев към този момент е възобновен, откакто даде позитивна проба за ковид след мачовете на националния тим с Ейре и Уелс в Лигата на нациите. Той обаче не е упражнявал от две седмици и Киров се колебае дали да го пусне като титуляр. Атаката сигурно ще води Радослав Кирилов, който е някогашен футболист на Славия, а зад него ще работят Светослав КОвачев и Иван Коконов. Очаква се титуляр да е и Михаил Александров, а капитанът Пламен Крумов ще пропусне мача поради наказване.

На вратата на Славия ще застане ветеранът Георги Петков. 44-годишният пазач ще запише първи мач за сезона поради травмата на Антонис Стергиакис, който има травма в китката. Резерва ще е синът на Велислав Вуцов - Светослав. Опитният Димитър Рангелов ще започва в предни позиции, а Радослав Кирилов, Филип Кръстев и Емил Стоев ще би трябвало да зареждат с подавания някогашния национал.

Арда ще се опита за първи път да направи серия от 6 мача без загуба в елита. През предишния сезон отборът от Кърджали имаше 5 следващи срещи, в които непроменяемо печелеше точки, само че поредицата беше спряна от Славия - 0:1.

" Белите " са вкарали единствено един гол досега, дело на Аандреа Христов при равенството против Черно море в първия кръг. След това последваха 443 минути без попадение.

efbet Лига - 6 кръг:

АРДА (КЪРДЖАЛИ) - СЛАВИЯ

Вероятни сформира:

АРДА (3-4-2-1): Караджов; Лозев, Сулака, Ганев; М. Александров, Мартинов, Руменов, Леони; С. Ковачев, Коконов; Р. Василев
Старши треньор: Н. Киров
СЛАВИЯ (4-2-3-1): Г. Петков; Томбак, А. Христов, Гамаков, Попадийн; Карабельов, Терзиев; Е. Стоев, Ф. Кръстев, Р. Кирилов; Д. Рангелов
Старши треньор: А. Славков

СЪДИЯ: Валентин Железов
СТАДИОН: " Арена Арда "
НАЧАЛО: 20:30 часа

efbet Лига 6 кръг, понеделник 21 септември  Арда (Кърджали) 20:30предстои  Славия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР