Славия стана вторият отбор, който си осигури място на полуфиналите

...
Славия стана вторият отбор, който си осигури място на полуфиналите
Коментари Харесай

Славия е вторият полуфиналист за Купата


Славия стана вторият тим, който си обезпечи място на полуфиналите в шампионата за Купата на България. След като през вчерашния ден настоящият притежател на трофея Ботев разруши с 5:0 Литекс, през днешния ден „ белите “ се постановиха с 3:1 над Етър във Велико Търново.

Домакините съумяха да открият резултата след единствено 26 секунди игра. Точен за „ виолетовите “ бе халфът Румен Руменов, който получи подаване отляво от Димо Атанасов и оставен на чиста позиция прониза Стергиакис за 1:0.

Десет минути по-късно столичани възвърнаха равенството от извънредно противоречива дузпа. Главният рефер на срещата Петър Костадинов отсъди 11-метров углавен удар в интерес на Славия, откакто реши, че Яни Пехливанов е играл съзнателно с ръка в наказателното поле, макар че повторенията по този начин и не убедиха в правотата не съдийското решение. При последвалото осъществяване на дузпата Иван Минчев не сбърка за 1:1.

След почивката двата отбора продължиха надлъгването между тях, като в последна сметка Славия стигна до успеха с две късни попадения. Първо в 78-ата минута играчите на Златомир Загорчич получиха право да изпълнят втора дузпа за нарушаване на вратаря на Етър Христо Иванов против Ивайло Димитров. Потърпевшият застана зад топката и с прецизен удар изведе своя отбор напред.

Малко преди последния съдийски сигнал Димитров оформи крайното 3:1 за Славия с втория си гол в мача. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР