Славия шокира домакина си Левски и го победи с 2:1

...
Славия шокира домакина си Левски и го победи с 2:1
Коментари Харесай

Славия с драматичен обрат срещу Левски, битката за второто място в елита ще е безмилостна!

Славия шокира домакина си Левски и го победи с 2:1 в огромното столично дерби на кръга в Първа лига.

Съперничеството провокира спомагателен интерес, защото може да има голямо значение в битката за присъединяване в Лига Европа през идващия сезон.

Засега преимущество имат " сините ", които са на втората позиция с 53 точки. Славистите са към този момент единствено на пункт зад противника си, като публично се намесват в битката наедно с останалите.
 Снимка 486675
Източник:

Станислав Иванов откри за Левски през първото полувреме, само че с попадения на Ивайло Димитров и Филип Кръстев през втората част, гостите се добраха до скъпия триумф.

ТОПСПОРТ наблюдава онлайн за потребителите си случилото се на терена:
 Левски - Славия 1:2, Кръстев бележи за Славия, обратът е реалност! онлайн
Левски - Славия 1:2, Кръстев бележи за Славия, обратът е реалност!

Дербито е с огромно значение в борбата за второто място

Първото полувреме стартира с няколко положителни обстановки и пред двете порти. Постепенно домакините постановиха преимуществото си и притиснаха своите съперници в личната им половина.

Акциите за " сините " се редуваха една след друга, като бе явно, че те ще са оптимално настоятелни, в гонене на трите точки в мача.

В 17-ата минута се стигна до следващото осъществяване на ъглов удар в полето на " белите ". Първоначално Ейолфсон не се регистрира с допустимо най-хубаво отиграване, само че по-късно Станислав Иванов, от близка отдалеченост, вкара за 1:0.

Натискът на футболистите на Тодоров не спря до почивката, като изглеждаше, че е единствено въпрос на време те да стигнат до ново попадение.

Няколко солидни намеси на Стериакис обаче не разрешиха това да се случи. Стражът реагира по прелестен метод, при отдалечен изстрел на Лозев малко преди почивката.

Центрирания на Галин Иванов, които оставаха по-скоро без явен получател. Това представляваше в най-общи линии играта на Славия.
 Снимка 486674
Източник:

Филип Кръстев сподели неколкократно за какво е привлякъл интереса на клуб като Манчестър Сити, само че по този начин и не се добра до опция за внасяне на съществено напрежение в полето на Георгиев.

Бившият вратар на " белите " се намеси уверено единствено в два случая, като в единия избави с рамо удар с глава от непосредствена непосредственост на Бенгюзов.

Така или другояче преднината на " сините " се резервира до почивката.

След паузата и в двете единайсеторки бяха осъществени редица кадрови промени. Това промени метод, по който съставите подходиха към минутите до края на мача.

Състезателите на Славия несъмнено се активизираха и към този момент напълно не разчитаха на далечни изстрели и центрирания от Галин Иванов.

Резултатът беше подравнен след 65 минути игра. Тогава влезлият като запаса Ивайло Димитров засече по гръмък метод топката с глава, пращайки я в мрежата на Георгиев за 1:1.

За Димитров, който се появи на терена като запаса, това бе трети гол през сезона. Любопитно е да се означи, че предходните му два бяха вкарани в предходната среща с Левски от сезона.

До края на срещата офанзиви имаше и към двете порти, само че както Георгиев, по този начин и Стериакис не позволяваха още веднъж да бъдат преодоляни.
 Снимка 486672
Източник:

И когато по всичко изглеждаше, че равенството няма да бъде променено, Филип Кръстев реши всичко в мача с прецизен диагонален удар, който връчи скъпите три точки на " белите ".

Така борбата за призовите позиции в елита се резервира все по този начин жива и непредвидима, като статуквото остана непроменено.
 Снимка 486669
Източник:

Равенството потвърди, че конкуренцията в шампионата е налична и всеки отбор ще се бори до последно за максимума в акцията.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР