Славия се класира за четвърфиналите за Купата на България след

...
Славия се класира за четвърфиналите за Купата на България след
Коментари Харесай

Драма с дузпи прати Славия на четвъртфинал за Купата

Славия се класира за четвърфиналите за Купата на България след драма с дузпи против Монтана. Двубоят на " Овча Купел " приключи наедно 1:1 в редното време и продължения. При наказателните удари " белите " се постановиха с 5:3.

Резултатът бе открит в 17-ата минута със страховит гол на Адам Буджамаа. Столичани стигнаха до изравнителен гол в последната минута посредством Радослав Кирилов. При наказателните удари Славия вкара и петте си осъществявания, до момента в който Стефан Цонков пропусна за гостите.
 Славия - Монтана 1:1, спечелилият ще бъде решен след дузпи онлайн
Славия - Монтана 1:1, спечелилият ще бъде решен след дузпи

Двата отбора дефинират последния четвъртфиналист за Купата

Двубоят стартира с предстоящ домашен напън. В 8-ата минута Димитър Рангелов изведе Мартин Сораков отдясно. Младокът навлезе в наказателното поле, преодоля Петър Петров, само че вместо да потърси удар във вратата подаде към Радослав Кирилов. Топката обаче не стигна до десетката, тъй като Стоян Предев почисти.

В 14-ата минута Владимир Айтов фаулира Кирилов пред наказателното поле. Прекият свободен удар бе изпълнен от Рангелов, който стреля право в стената. Шест минути по-късно Сораков получи отдясно и стреля по диагонала в навън.
 Снимка 521455
Източник:

Противно на протичащото се на терена, Монтана стигна до гол в 24-ата минута. Михаил Александров сбърка и подари топката на Адам Буджамаа. Халфът овладя, напредна и с майсторски удар от към 20 метра не остави шансове на Светослав Вуцов за 0:1.

Попадението умъртви стремежа на домакините, които до края на полувремето не затрудниха Петров. Преди почивката двамата вратари трябваше да се намесват след удари от директни свободи удари на Йордан Йорданов и Питър Макрилос, като направиха рутинни намеси.
 Снимка 521458
Източник:

На полувремето треньорът на Славия Александър Тарханов направи цели три промени. В игра се появиха Дарко Тасевски, Ерол Дост и Калоян Кръстев на местата на Георги Вълчев, Димитър Рангелов и Емил Стоев. В Монтана вратарят Петър Петров отстъпи мястото си на Марио Кирев.

Именно някогашният пазач на " белите " трябваше да прави уверено избавяне в 54-ата минута. Тогава след центриране на Питър Макрилос от корнер Кръстев отклони топката към далечната греда за Тасевски. Халфът отклони към вратата, само че Кирев с добра интервенция избави.
 Снимка 521465
Източник:

В 70-ата минута столичани проведоха добра офанзива отляво. Филип Антовски проби и откри Кирилов в наказателното поле. Десетката шутира рисково, само че Раян Сенхаджи съумя да блокира топката.

Пет минути по-късно гостите проведоха една от дребното си рискови офанзиви през втората част. Димитър Законов и Росен Кръстев се озоваха на стрелкови позиции, само че ударите им бяха блокирани.
 Снимка 521461
Източник:

В 77-ата минута и централният бранител Андреа Христов опита да се разпише, само че шутира неопределено от далечна отдалеченост. Седем минути по-късно още веднъж бранителят не откри очертанията на вратата.

Славия въпреки всичко стигна до изравнителен гол в 89-ата минута. Тогава топката стигна до Радослав Кирилов на границата на наказателното поле. Той насочи мощен удар, Кирев не съумя да избие кълбото за 1:1.
 Снимка 521459
Източник:

През първото продължение домакините най-вече атакуваха, само че Кирев не бе усложнен. В 105-ата минута Вуцов не се намеси добре при центриране в наказателното поле и насочи топката към вратата си, само че бранител в бяло съумя да почисти.

В 114-ата минута Гандри засече центриране в наказателното поле, само че прати топката около вратата. Минута преди края на продълженията удар на Калоян Кръстев мина около вратата.
 Снимка 521457
Източник:

При наказателните удари Славия вкара и петте си осъществявания, до момента в който Стефан Цонков от Монтана не откри очертанията на вратата и по този начин " белите " се класираха за четвъртфинал.
 Снимка 521464
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР