Славия Прага спечели с 3:2 в домакинството си на Балкани

...
Славия Прага спечели с 3:2 в домакинството си на Балкани
Коментари Харесай

Феноменално полувреме с пет попадения реши Славия и Балкани

Славия Прага завоюва с 3:2 в семейството си на Балкани от втория кръг на груповата фаза на Лигата на конференциите, а двата отбора изиграха едно от най-запомнящите се полувремена в евротурнирите в последните години. Двата отбора съумяха да си разменят цели пет гола за малко повече от двайсет минути през първата част. Попаденията за домакините бяха дело на Стиви Фрашери, който си означи автогол в 26-ата минута, Питър Олайинка (34’) и Лукаш Масопуст (41’), а за гостите точни бяха Ермал Красникай (23’) и Меритон Кореница (29’). 

Домакините започнаха доста интензивно и сътвориха положителни положения в първите двайсетина минути, само че гостите се оказаха напред след попадение в 23-ата минута посредством Ермал Красникай за 1:0. Играчите на Индрих Търпишовски се върнаха в дуела единствено три минути по-късно, когато Давид Юрасек насочи удар от дребен ъгъл, само че топката срещна Фрашери и влетя в личната му мрежа за 1:1. 

Играчите на Балкани обаче нямаха желание да се отхвърлят и още веднъж взеха преднина три минути по-късно, когато Меритон Кореница проби от по-задни позиции и с компактен удар преодоля Алеш Мандоус за повторно. Славия (Прага) се върна още веднъж в дуела в 34-ата минута, откакто Олайинка се възползва от едно балонно центриране и го прати в неспасяемо в мрежата за 2:2. Четири минути преди края на първата част домакините излязоха напред за пръв път в дуела, когато Масопуст от близо съумя да прати топката в мрежата и да донесе цялостен поврат на своя отбор. 

През втората част двата отбора започнаха също интензивно, само че с минаване на времето силите им започнаха да привършват. Гостите останаха и с човек по-малко пет минути преди края на дуела. Славия прага имаше едно положително състояние за нов гол в добавеното време, само че то бе пропуснато. В последна сметка домакините оглавяват групата с 4 точки, а Балкани са последни с 1.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от Лига Европа и Лига на Конференциите, онлайн, в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР