Славия победи гостуващия Дунав (Русе) с 2:0 в първи мач

...
Славия победи гостуващия Дунав (Русе) с 2:0 в първи мач
Коментари Харесай

С дузпа и красив шут Славия изпрати Дунав на дъното

Славия победи гостуващия Дунав (Русе) с 2:0 в първи мач от 5-ия кръг на Първа професионална лига, който се игра довечера на Националния стадион „ Васил Левски ” в столицата.
 ЦСКА с трагична победа над Славия, Мауридес още веднъж воин за  Левски оглави класирането на Първа лига след поврат над Дунав в Русе (видео)  Витоша Бистрица отнесе неузнаваема Славия
Играчите на Златомир Загорчич демонстрираха по-офанзивен футбол, сътвориха повече голови обстановки и справедливо победиха. В първите минути на дуела те имаха две благоприятни условия да поведат, само че „ белите ” нападатели стреляха в навън от комфортни позиции. След това при една от редките офанзиви на Дунав топката се отби от ръката на бранителя Андреа Христов в наказателното поле на домакините, само че Божидар Васев стреля едва и опитният вратар на Славия Георги Петков избави дузпата.

След почивката домакинският напън даде резултат. Първо Галин Иванов бе прецизен от дузпа, отсъдена за високо вдигнат крайник против него, а по-късно Шоколаров удвои с хубав удар от далечна отдалеченост. Топката попадна у него на 5 метра от дъгата и той стреля точно с десния крайник в левия ъгъл на вратата, без да остави късмет на късно реагиралия пазач на гостите.

Десетина минути преди края на мача гостите пропуснаха да вкарат почетен гол след меле в наказателното поле на Славия. Със извоюваните три точки „ белите ” се изкачват в горната половина на таблицата, а третата поредна загуба на Дунав от рано запраща русенци в дъното на класирането.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР