Славия победи финландския Илвес (Тампере) с 1:0 като гост в

...
Славия победи финландския Илвес (Тампере) с 1:0 като гост в
Коментари Харесай

"Славия" взе ценна победа като гост на финландския "Илвес"

Славия " победи финландския " Илвес " (Тампере) с 1:0 като посетител в първия си мач от квалификациите в Лига Европа като посетител на финландския " Илвес " (Тампере). Белите бяха по-добри на стадиона в Хелзинки и сътвориха повече положения, а единственият гол вкара Момчил Цветанов в 81-ата минута.

Голът на непознат терен дава преимущество на " Славия " преди реванша на стадион " Васил Левски " след седмица.

Треньорът Златомир Загорчич заложи на българска единайсеторка, като единствената разлика от дуела за Суперкупата на България против " Лудогорец " беше завръщането на ветерана Георги Петков.

Първата заплаха в мача беше на сметката на " Славия ", само че вратарят на " Илвес " се намеси добре при удар от фаул на Галин Иванов. През първата част " Славия " продължи да нападна интензивно и да търси попадение в мрежата на домакините, само че отбраната в жълто се справяше.

Финландците дадоха отговор, когато Нубиси беше изведен самичък против Петков, само че вратарят съумя да избие. Това обаче беше един от редките шансове за домакините, а в 14-ата минута Янис Карабельов удари страничния дирек с удар по тревата.

В средата на първата част гол за " Славия " беше анулиран поради засада. Галин Иванов центрира към Гамаков, само че съдиите решиха, че бранителят е зад защитата.

До почивката " Илвес " можеше да поведе и макар че Таминен стреля с глава от няколко метра, Петков се намеси добре.

През втората част темпото на игра се подвигна и двата тима търсеха попадение. След 65-ата минута на терена обаче се появи Георги Йомов и това поосвежи още офанзивата на белите.

Именно Йомов можеше да вкара в 71-ата минута след подаване на Момчил Цветанов, само че стреля едва. Все отново 10 минути по-късно " Славия " откри.

Галин Иванов изведе Цветанов и той с компактен удар по тревата преодоля вратаря.

Домакините пробваха да отговорят в оставащите минути до края и притиснаха " Славия ", само че не стигнаха до никакви рискове.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР