Славия и Лудогорец завършиха 1:1 на стадиона на белите в

...
Славия и Лудогорец завършиха 1:1 на стадиона на белите в
Коментари Харесай

Късен гол спаси Славия срещу Лудогорец

Славия и Лудогорец приключиха 1:1 на стадиона на " белите " в квартал " Овча купел " в дуел от 20-и кръг на Първа лига. Лудогорец водеше с 1:0 съвсем до края, само че " белите " съумяха да изравнят с попадение в спомагателното време.

Това бе и последният дуел от шампионата за 2019 година Резултатът бе открит в 22-ата минута от 23-годишния конгоанец Мавис Чибота, който вкара хубав гол с глава от сложна позиция. Автор на асистенцията стана Жоржиньо, който след десетина минути получи травма и бе сменен от Станислав Манолев. В 34-ата минута Якуб Швиерчок се озова очи в очи с вратаря на " белите " Антониос Стергиакис, само че стреля около вратата. Повече рискове пред една от двете порти до края на полувремето липсваха.

Лудогорец пропусна още една опция да усили преднината си в 52-ата минута, когато след центриране от ъглов удар Козмин Моци стреля към опразнената от Стергиакис врата, само че Андреа Христов бе на точното място и от голлинията почисти топката, предотвратявайки сигурен гол.

В 68-ата минута Швиерчок се озова на добра позиция, само че офанзивата на разградчани бе спряна поради засада, каквато на телевизионните повторения се видя, че няма. До края домакините не успяваха да основат рискове пред вратата на първенците, само че не се предадоха и стигнаха до изравнителен гол в последния вероятен миг. Точен за Славия бе Димитър Велковски в 94-ата минута. Лудогорец ще зимува на върха с актив от 48 точки, пет повече от най-близкия си преследвач Левски.

фото БГНЕС
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР