Славия и Ботев (Пловдив) ще премерят сили днес, от 17:30

...
Славия и Ботев (Пловдив) ще премерят сили днес, от 17:30
Коментари Харесай

Славия срещу Ботев в 1/8-финален сблъсък за Купата на България

Славия и Ботев (Пловдив) ще премерят сили през днешния ден, от 17:30 часа, в 1/8-финален конфликт от шампионата за Купата на България.

Двата тима се срещат постоянно в конкуренцията, която " канарчетата " завоюваха за последно през 2017 година, а " белите " през 2018-а.

По пътя към трофея най-старият столичен клуб отстрани на полуфиналите точно Ботев след скандално съдийство на " Овча купел " и от този момент пловдивчани жадуват за реванш.

Славия има доста по-добър баланс в директните дуели. От 20 мача " белите " са записали 11 победи и 4 равенства, а загубите им са единствено 5. Головата разлика също е в интерес на Славия - 35:25.

Когато става дума за елиминации в мачове на разменено домакинство, противниците имат по два крайни триумфа.

Ботев обаче е най-постоянният тим в шампионата през последните три сезона. Пловдивчани един път подвигнаха купата, един път играха край и един път отпаднаха на полуфиналите.

Любопитен факт е, че Ферарио Спасов и Златомир Загорчич за първи път ще се изправят един против различен като треньори. В Литекс Феро беше ментор на Заги, който съобщи, че пази положителни мемоари от взаимната им работа.

Цветелин Чунчуков и Николай Дюлгеров останаха отвън групата на Славия.

Ботев ще бъде без Александър Тонев, който има вирусно заболяване. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР