Славия 1 : 0 Етър В. Търново 90+5′ КРАЙ НА

...
Славия 1 : 0 Етър В. Търново 90+5′ КРАЙ НА
Коментари Харесай

Славия - Етър 1:0


Славия

1: 0

Етър В. Търново
 90+5′
КРАЙ НА МАЧА!
 Славия победи Етър с 1:0 в първи плейофен дуел за седмото място в Първа лига
Хитрата Славия излъга и Етър, " белите " все по-близо до бараж за присъединяване в Лига Европа

Георги Петков оказа помощ неимоверно доста за триумфа с 1:0, следва забавен реванш във Велико Търново
90+4′
ГРЕДА!! Двубоят в столицата приключи по трагичен метод. С последната си офанзива Етър можеше да се добере и до скъпото тъждество. Отчаяно центриране внесе суматоха в отбраната на домакините, а момент по-късно непокрития Румен Румено насочи диагонален изстрел, който на пръв взор влизаше в мрежата на Славия. Вездесъщият Гошо Петков обаче напълно леко докосна топката, която по-късно се удари и в страничната греда, с цел да остави " белите " като победител в този мач.
90+3′
След команда от страна на Георги Петков, в Славия вършат промяна. Излиза Георги Йомов, а в игра се появява юношата Димитър Стоянов.
89′
Жълт картон за Георги Петков , който тегли няколко псувни на основния арбитър.
88′
МЛАДЕНОВ!! Мъчните дейности на Етър в офанзива най-накрая доближиха до голова опция. Тя пристигна едвам 120 секунди преди края, когато изчистена топка от корнер, малко късметлийски доближи до непокрития на втора греда Дани Младенов. Нападателят без подготовка насочи в близкия на Петков ъгъл, само че Жоро " Вековен " както довечера го назоваха почитателите на Славия, блесна с решителна интервенция.
86′
Крайният защитник Преслав Петров ще се опита да даде още по-голяма сигурност на " бялата " отбрана. Играта напуща Радослав Кирилов.
 Снимка 424331
Източник:
82′
ЧУНЧУКОВ!! Увлечени в устрема си да пробият добре подредената защита на славистите, гостите от Етър бяха доста покрай инкасирането на втори гол. Дарко Тасевски сподели, че даже и на 35-години умее да пуска фантастични извеждащи подавания. Точно подобен пас разреши на Чунчуков да излезе самичък против стража на " болярите ", само че младокът се издъни с гръм и тропот, пробвайки да бележи с външен фалц.
79′
Красимир Балъков подхваща офанзивна промяна. На мястото на Велко Батрович срещата ще доиграе Милчо Ангелов.
70′  Снимка 424327
Източник:
65′
Първа смяна в този мач. Славчо Шоколаров отстъпва мястото си на опитния Дарко Тасевски.
62′
Георги Петков реши да работи на несъмнено в 62-ата минута, когато отдалечен изстрел на Батрович рикошира в крайници на Муньос и полетя към далечния ъгъл на ветерана. Капитанът на " белите " обаче отби за всеки случай в корнер.
 Снимка 424333
Източник:
56′
ДУЗПА? Гостите имаха съществени искания за дузпа в 56-ата минута. Помагащият в защита състезател на Славия - Георги Йомов като че ли несъзнателно игра с ръка при центриране на Велко Батрович. По този метод крилото на домакините ненапълно обърка и готвещия се да засече коженото кълбо Крум Стоянов. Сигнал от основния арбитър обаче не последва.
45′
ИГРАТА съдебна експертиза ПОДНОВЯВА!
45′
ПОЧИВКА!
44′
ГОООЛ ЗА СЛАВИЯ!!! 1:0!! ЙОМОВ!! Упоритостта на славистите въпреки всичко даде резултат и още в идната офанзива, почти при същите условия, Георги Йомов съумя да осъществя. Всичко стартира от сбъркана топка в средата от Аласана Мане. Това разреши на Ради Кирилов да реализира скоростен дрибъл, завършил с съвършен пас към дузпата за Чунчуков. Нападателят още веднъж закъсня с нанасянето на удар, само че този път по-бавни бяха и гонещите го бранители на Етър. Всичко това разреши на коженото кълбо да стигне до непокрития Йомов, който макар намесата на Иванов, съумя да го пробие за 1:0! Случилото се провокира необятна усмивка и на лицето на Венци Стефанов, заел нормалното си място в " бялата " ложа на Сектор на " А " на арената в кв. " Овча купел ".
40′
В заветните мигове на първата част, срещата много се раздвижи. Славия даде звук за нещо по-сериозно със страховит пробив на Георги Йомов, който приключи с прострелен пас към Чунчуков. Нападателят закъсня със стотни от секундата, с цел да засече в мрежата на противника.
 Снимка 424329
Източник:
36′
Първи прецизен удар в мача . Славчо Шоколаров го насочва с изстрел от сериозна отдалеченост.
29′
Георги Йомов можеше да отиграе надалеч по-добре една преференциална за Славия обстановка в 29-ата минута. Крилото получи задължаващ пас в наказателното поле. Юношата на Левски обаче се забави прекомерно доста в обработването на топката, а момент по-късно към този момент беше прекомерно късно да насочва рисков изстрел към търновската врата.
25′
Етър продължи да разчита на изстрели от междинна отдалеченост. Такъв в 25-ата беше насочен и от Даниел Младенов, който прати топката малко над горната греда на противника.
24′
Радослав Кирилов играе на ръба на засадата, само че към този момент звездата на Славия по този начин и не може да надхитри следящата за всяка една негова изява защита на Етър.
17′
В 17-ата минута Даниел Младенов опитва да изненада своя някогашен съотборник в Левски - Георги Петков с акробатичен шут от съвсем нулев ъгъл. Красивото му осъществяване приключи единствено с навън.
9′
Селекцията на Красимир Балъков отговори уместно на предизвикването в 9-ата минута. " Виолетовите " направиха положително заучено състояние, при което за Велко Батрович се откри добра опция за пукотевица. Топката обаче не пожела да посети мрежата на " замръзналия " в този момент Георги Петков.
 Снимка 424330
Източник:
2′
ГРЕДА! Плейофният конфликт стартира по извънредно завладяващ метод. Домакините от Славия извършиха корнер още в първата минута и внезапно се оказаха извънредно покрай гола. Давид Муньос насочи топката към далечния на Христо Иванов ъгъл. На втора греда непокрит беше Георги Йомов, който обаче направи по-трудното и от няма и метър прати коженото кълбо в страничния дирек.
1′
НАЧАЛО НА СРЕЩАТА!
 Снимка 413527
Източник:
Състав 1 Георги Петвков 1 Христо Иванов 25. Ертан Томбак 84. Здравко Запрянов 38. Милен Гамаков 21. Венцислав Василев - капитан 6. Давид Хуманес 16. Пламен Гълъбов 19. Димитър Велковски 25. Крум Стоянов 35. Георги Йомов 20. Яни Пехливанов 8. Славчо Шоколаров 17. Аласана Мане 10. Янис Карабельов - капитан 8. Румен Руменов 11. Радослав Кирилов 11. Даниел Младенов 23. Владислав Узунов 10. Велко Батрович 9. Цветелин Чунчуков 88. Флорент Боджадж Треньор Златомир Загорчич Красимир Балъков Резерви 13. Георги Георгиев 13. Анатоли Господинов 15. Александър Станисавлевич 3. Артьом Артюнин 14. Дарко Тасевски 73. Иван Иванов 24. Преслав Петров 14. Иван Скерлев 55. Димитър Стоянов 30. Илия Джамов 20. Филип Кръстев 7. Милчо Ангелов 71. Христо Иванов 15. Александър Георгиев
Отборите на Славия и Етър се изправят един против различен в първи дуел от плейофа за седмото място в Първа лига. Победителят от двойката ще играе на 99,9% против Левски в директна борба за последната свободна " европейска " квота. Тя дава право на присъединяване в стартовия квалификационен кръг на Лига Европа.
 От Етър безапелационни: Отговаряме на всички условия за лицензиране, проблем няма
От Етър безапелационни: Отговаряме на всички условия за лицензиране, проблем няма

" Ако придобием право на присъединяване в Лига Европа, незабавно ще подадем документи "

Напрежението сред гореспоменатите клубове е съществено. Едва ли е изненада, че то бива подклаждано от " белия " необут Венцеслав Стефанов, който си разреши да подлага на критика Красимир Балъков едвам няколко часа, откакто легендата на българския футбол беше назначен за народен селекционер.
 Ради Кирилов и Дарко Тасевски под въпрос за мачовете с Етър, Илиян Мицански ще претърпи интервенция
Ради Кирилов и Дарко Тасевски под въпрос за мачовете с Етър, Илиян Мицански ще претърпи интервенция

Мицански има отлепване на връзка на коляното и ще е навън за към 3 месеца

И двата отбора не са играли от 10 дни, като това тормози треньорите им.

До последно под въпрос за домакините ще бъдат водачите на отбора - Радослав Кирилов и Дарко Тасевски. По-сериозно е ситуацията с родния национал, който игра в последния мач на столичани против Ботев (Враца).

Никак не са положителни новините обаче за трети контузен - Илиян Мицански. Днес нападателят беше опериран. Той има отлепване на връзка на коляното и ще е навън за към 3 месеца.
 Венци Стефанов: Казвам истината на Балъков, тъй като виждам какви поръчки се извършват
Венци Стефанов: Казвам истината на Балъков, тъй като виждам какви поръчки се извършват

" Ще му кажа тези неща и в очите, несъмнено "

Наставникът Златомир Загорчич обаче ще бъде на трибуните, откакто беше изпъден в реванша против Ботев Враца. Мартин Кушев ще влезе в ролята на индивида, който ще диктува протичащото се от пейката на " белите ".

Главният управител на гостите Красимир Балъков пък е уверен, че нищо няма да се реши в столицата, като изисква само от своите да реализират добър турнирен резултат, който ще ги сложи в положителни позиции преди ответния конфликт на " Ивайло ".
 Златомир Загорчич: Етър е любимец в мачовете с нас
Златомир Загорчич: Етър е любимец в мачовете с нас

" Ще се опитаме да ги изненадаме с нещо ново "

Главен арбитър на мача е Георги Иванов, с помощници Румен Иванов и Тони Пандарски. Делегат на БФС е Делян Асенов, а работата на реферите зорко ще следи Костадин Стоичков.
 Красимир Балъков: Етър се нуждае от добър резултат в първия мач със Славия
Балъков: Етър се нуждае от добър резултат в първия мач със Славия

" Всички играчи с изключение на Почански и Петков са здрави "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР