Слави Трифонов защити обвиняемия за газовите доставки министър на енергетиката,

...
Слави Трифонов защити обвиняемия за газовите доставки министър на енергетиката,
Коментари Харесай

Слави Трифонов защити обвиняемия за газовите доставки министър на енергетиката от ИТН

Слави Трифонов отбрани обвинения за газовите доставки министър на енергетиката, излъчен в четворната коалиция точно от квотата на неговата партия " ИТН ".

" По мотив на протичащото се през днешния ден, мога да кажа единствено следното: Като министър на енергетиката на България Александър Николов абсолютно е правил това - защитавал е българския народен интерес ", написа в профила си във Facebook Трифонов.

" Александър Николов е експерт и прелестно знае и по какъв начин да си прави работата, и по какъв начин да пази ползите на България ", безапелационен е партийният водач. Слави Трифонов е уверен, че обвиняването му от прокуратурата няма да докара до нищо, тъй като не е отговорен.

" И тъкмо по тази причина той ще бъде оневинен ", предвижда Трифонов.



По-рано стана ясно, че Националната следствена работа проверява някогашния министър на енергетиката дружно с неговия тогавашен заместител Данаил Николов и някогашният шеф на " Булгаргаз " Людмил Йоцов за длъжностни закононарушения. Вследствие на това е била нанесена вреда на " Булгаргаз " на стойност 88 млн. лева в интервала директно след прекъсването на газовите доставки от Русия към България - края на април 2022 - май 2022. По тази причина на Николов е повдигнато и обвиняване.

Според следователите казусът е изключително тежък, защото е била застрашена активността на " Булгаргаз " като публичен снабдител и обезпечаването на надеждност и сигурност на доставките.

Разследването против тримата е формирано през септември тази година по сигнал на ДАНС и след преценка на прокурор от СГП.

Николов разяснява след разпита, че това е разследване от отхвърли му да се огъне под натиска на " Газпром " и съвестта му е чиста.

" В рамките на декември 2021 година до 2 август 2022 година е спазван напълно публичния интерес на всички жители ", съобщи той. Адвокатът му Ина Лулчева разясни, че Александър Николов е упрекнат, че не е било признато предлагането на " Газпром " да се заплаща за доставки на газ в рубли, сподели юристът му Ина Лулчева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР