Слави Трифонов за четвърти път провали възможността за съставяне на

...
Слави Трифонов за четвърти път провали възможността за съставяне на
Коментари Харесай

Филип Попов: Направихме всичко възможно в името на България да бъде съставен кабинет

Слави Трифонов за четвърти път провали опцията за сформиране на кабинет, съобщи социалистът
„ Днес, пред камерите в Народното събрание, Корнелия Нинова пристигна и разгласи пред всички, не подмолно и не лицемерно, а транспарантно, отговорно, ясно и държавнически, проблема с КЕВР и по какъв начин Народното събрание би трябвало да откри решение по него. В миналите дни Българска социалистическа партия подходихме отговорно, транспарантно, градивно, държавнически, с цел да може да се сформира кабинет в този парламент. Това го желаят и 70% от българите. “ Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България ” Филип Попов в ефира на Българска национална телевизия.

По отношение на мандата в понеделник ще бъде свикано Изпълнително бюро и груповите органи на партията ще вземат своето решение по кое време да се върне мандата. „ Г-н Трифонов за четвърти път провали опцията за сформиране на кабинет. При такава липса за опция би трябвало да се оценят рисковете, които са сложени пред България, и в случай че е допустимо, те да бъдат в оптималната степен изчистени. Такъв риск е КЕВР, тъй като това значи, че цената на ток, газ, отопление, вода, диференциацията, която се опитахме да създадем във връзка с небогати и богати, няма по какъв начин да се случат. А ни чакат тежка есен и зима “, предизвести социалистът в предаването “Панорама “.

„ Ние показахме държавническо мислене. Един експертен кабинет не може да поеме тази политическа отговорност, а ние ясно я поехме “, съобщи Филип Попов и добави: „ Явно не успяхме да съберем съдружните сътрудници на една маса, макар че по управническата стратегия нямаше разграничение. “ По отношение на КПКОНПИ и Бойко Рашков социалистът уточни, че левицата не е слагала червени линии.

По думите на Попов президентът е връчил на Българска социалистическа партия директория с отговорност и изясни: „ Тя включва в себе си и късмет и отговорност. Ние показахме, че сме виновни. Направихме всичко допустимо, не в името на тясно партийните ни ползи, а в името на България, този късмет да бъде оползотворен. След днешните събития възможностите за съставянето на подобен кабинет не са позитивни. Българска социалистическа партия заложи своята конструктивност и своето предпочитание да изведем България от тази рецесия. За 6 месеца ние показахме доста положителни образци в тази посока “, разяснява той и даде за образец 23-те милиарда лв. за обществени политики.

Според Филип Попов с дейностите си “Има подобен народ “ са вкарали България в серпантина от избори и напълно скоро, с всичките тези дейности, Бойко Борисов ще се върне на власт.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР