Слави Трифонов взе отношение по повод протестите, които се проведоха

...
Слави Трифонов взе отношение по повод протестите, които се проведоха
Коментари Харесай

Слави срина със земята телевизиите и вестниците заради мижавото отразяване на протестите

Слави Трифонов взе отношение във връзка митингите, които се организираха в огромните градове на страната в неделя. Ето какво написа той във Facebook през вчерашния ден: " Не знам дали сте разбрали от медиите, че през вчерашния ден имаше всеобщи митинги в цялата страна. Ако сте гледали новините, несъмнено сте разбрали – митингите бяха отразени в новините на огромните малките екрани. Друг е въпросът – по какъв начин. По принцип съм забелязал, че когато репортерите отразяват по празниците, по този начин нареченото от тях - " Голямо прибиране “, влагат повече самоувереност. Вчера ми се сториха някак обрани. Забелязах и още нещо – когато малките екрани демонстрират прибиращите се българи от Гърция, постоянно включват онлайн кореспондент от Кулата, който да покаже колоната от коли.

Вчера обаче, когато протестиращи затвориха с часове Кулата, там нямаше нито един кореспондент. Бяха на километри от Кулата. Бяха на километри и от Благоевград. Само ни осведомиха, че и там нещо се случва и че има жандармерия. Казаха, че камион се е врязал в група протестиращи. На Българска национална телевизия, да вземем за пример, това им беше една от водещите вести. Викам си – в случай че се е врязал камион в протестиращи, това ще е нещо ужасно. Пострадали не видяхме. Какво тъкмо се е случило – не видяхме. Репортери на мястото на събитието – не видяхме.

Вчера денем пък търсех из каналите дали някоя телевизия предава митингите онлайн. Тръгнах да диря ТВ 7 – не можах да я открия. Викам, чакай да цъкна " BiT “ - те пускаха такива работи. Цъкнах – нищо онлайн, никакви вести, през целия ден повторения на остарели излъчвания. В 8 часа вечерта вървеше тъкмо такова предаване с водещ Венета Райкова. Горе-долу като свърши, си споделих: " Чакай да цъкна на bTV “. Цъкнах и там почна предаване с водещ... Венета Райкова. 

И неделната заран ми беше забавна. Викам: " Ще пусна Нова телевизия, може Ани Цолова да каже нещо за проведените митинги във връзка високите цени на горивата, за новите налози, за " Бонус-малус “. 

Пуснах, Ани Цолова я нямаше, имаше някаква умърлушена водеща, която интервюираше... несъмнено - професор Михаил Константинов. 

Бях се затъжил за него, от дълго време не го бях виждал по малките екрани, има – няма от един-два дни. Той беше поканен точно по тематиката, по която и аз чаках, но още с първото си изречение професорът зави другаде. Изнесената информация от Михаил Константинов - професорът по математика, само че по душа – професор по всичко, доста ме тормози, дори си я записах, с цел да сигнализирам от негово име.

И по този начин, внимание, изтъквам проф. Константинов: " Зимата ще бъде неприятна и по друга причина, за която към момента малко се приказва. Очертава се извънредно сушава зима. В момента равнището на високопланинските езера за първи път спада с към метър – в Рила и в Пирин. Хората не помнят такова нещо. Ако водата мощно намалее, това ще удари реколтата и тогава към този момент може да приказваме за повишение на цените на храната. “ Алармирах. Точка. 

И тази заран се разсъниха с Нова телевизия, и по-точно с предаването " На кафе с Гала “. Та, в днешното предаване водещата Гала попита своите посетители по какъв начин са си изкарали през почивните дни. Пръв отговори Юлиан Константинов, оперен артист, по-известен като брат на Пламен Константинов. Софиянецът Юлиан описа по какъв начин се е прибирал у дома. Цитирам: " От центъра до нас, което по принцип са 10 минути, станаха 45. Имаше някакви протестиии... огромен подбив! “ Край на цитата.

После се обади и другият посетител – Илиян Любомиров – стихотворец. Той сподели следното: " Аз виждам около тия митинги, че има един нов феномен – " протестиращи кифли “. Това са хора, които вървят, снимат се за 5 минути или пускат лайв видео от митингите и се прибират... “ 

И аз по този начин – пуснах си 5 минути от Гала и след това стопирах тв приемника, но с цел да изляза. Сега да забележим по какъв начин днешните вестници отразиха вчерашните митинги.

На първата си страница вестник " Труд “ излиза с позиция за митингите. Труд-позицията е озаглавена: " Миш-маш митинг “. В нея написа: " Ще им се на някои да запеят " Пожарът на протеста гори... “ Какво гори? Нещо като тюрлюгювеч, пропуснат в горещата фурна на българския преход. “ 

Това ми е премного. Сега да ви попитам: Да си спомняте кой употребява думата " тюрлюгювеч “ във връзка на едни митинги, искащи една оставка? Да, употребява я Валери Симеонов. И в този момент, вижте какъв брой забавно и какъв брой изненадващо – вестник " Труд “ употребява стилистиката на Валери Симеонов, т.е. употребява стилистиката на ръководещите, с цел да се подиграе на цивилен митинги.

Всъщност, вестник " Труд “ отделя по-малко от страничка на вчерашните митинги. Повече място във вестника получава обаче вест от страница 7. Там с огромни букви е новината: " Пуснаха веян паламуд по 12 лв. на кг “.

Какво мога да прибавя? " Труд “ очевидно се хвърлят като Матросов на амбразурата. Но, слабичко. Сигурен съм, че " Труд “ могат да са още по-всеотдайни и ще им дам съвет да побързат – че току-виж и те станали седмичник като вестник " Стандарт “. 

Отиваме към вестник " Телеграф “ - На 5-та страница във вестника написа " Протести затапиха огромните градове “. Хубаво, по този начин е. Но толкова. Вестникът е отделил единствено половин страница на митингите. Половин страница – толкоз в днешния брой е получила и момичето на броя... Мая, по цици, на 26 година, от Плевен. Браво, дъ ге!

Всъщност, най-всеотдаен е моята обич Недялко. Аз по тази причина го обичам. Щото е безрезервен. Вчера неговият уебсайт написа: " Незаконен бунт блокира София “. А през днешния ден пусна следното бомбастично заглавие: " Извънредно в ПИК! Ето ги лицата на метежа – рокери, ултраси и мутри с джипове блокираха България! “

Обичам те, Недялко!

Всъщност, като споделям: " Обичам те, Недялко “, аз желая да кажа: " Обичам ви, прелестни, свободни български медии. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР