Слави Трифонов взе отношение и по избиването на животни в

...
Слави Трифонов взе отношение и по избиването на животни в
Коментари Харесай

Слави Трифонов с тежки и гневни думи за избиването на животни в Странджа

Слави Трифонов взе отношение и по избиването на животни в Странджа. Ето какво показа във фейсбук той:

Преди по-малко от 5 месеца Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) мазета 100 екзотични птици от столичния зоопарк, превозени от Европа. Изби ги поради, забележете – подозрения за птичи грип. Изби ги, в нарушаване на два закона и прекрачвайки даже правосъдно определение. И популяризиралата се крава Пенка щяха да я убият, щото се е разходила до Сърбия.

Хайде в този момент, кажете ми, по какъв начин хората от Ямболско да повярват на същата тая БАБХ, че в региона им има зараза от чума по дребните преживни животни? Ами, няма да повярват, тъй като доверието на хората в БАБХ, а и във всички институции по принцип, е на допустимо най-ниската точка – нула. Закономерното сриване на институциите, в резултат на поголовната несръчност, немарливост, а и корумпираност в управителните им равнища, докара до такава степен, че хората не желаят да имат нищо общо с институциите. Има една голяма група хора, които са създали сложния избор да се оправят сами, те споделят на институциите: " Не ни помагате, тогава не ни и пречете. “

Сред тези хора е и баба Дора от Шарково. Баба Дора не я интересува европредседателството, евентуално не знае и какви са тия Западни Балкани. Баба Дора живее само със своите кози, те са пълностоен сурогат на изчезналите близки и деца. Козите са нейните близки, козите са нейните деца и неслучайно всички те имат своите имена. Екзотичните птици от столичния зоопарк нямаха имена, нямаха си своята баба Дора, която да ги отбрани. Те бяха ничии деца. Между другото, към този момент оцеляват само козите на баба Дора, тъй като, представете си, имало " медиен интерес “ към нея. 

Начинът, по който се извърши евтанизирането на животните в Ямболско, сподели освен несръчност, а и безсърдечност, хилавост даже. Институциите, които извършиха задачата по евтанизирането, явно не съзнаваха, че убиването на животните е като смъртна присъда и за техните стопани. " Да влизам и аз в трапа “, сподели една от дамите фермерки. Никой авансово не поговори човешки с тези хора, никой не даде нармално пояснение дали евтанизирането е единственото решение, още по-страшно – държаха хората принудително отвън домовете, до момента в който вътре избиваха " децата им “. Заради блокадите, от БАБХ са влизали в стопанствата даже през нощта, с цел да умъртвяват животните. Това ли се назовава хуманно умъртвяване? Не, по този начин убиват психопатите. И изобщо, подобен ли публичен контракт сме сключили – да ни съставляват психопати?

Тоталната липса на доверие в институциите докара даже до вътрешно разбиране у мнозина, че изтребването на животните е част от проект за обезлюдяване на региона, последвано от заселване на бежанци. 

Всъщност, протичащото се в Ямболско за следващ път демонстрира едно – огромна част от българските институции би трябвало да бъдат евтанизирани, Системата, която ни убива, би трябвало да бъде евтанизирана. За да стартираме да я съграждаме начисто и отначало. За да я има България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР