„Слави Трифонов спадна, затова ГЕРБ се оказа самотен на първото

...
„Слави Трифонов спадна, затова ГЕРБ се оказа самотен на първото
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Продължаваме промяната е основен конкурент на БСП и ДБ

„ Слави Трифонов спадна, по тази причина ГЕРБ се оказа уединен на първото място. На сметката на Слави Трифонов се записа невъзможността да сформират държавно управление. ГЕРБ не пораства, конкуренцията му е спаднала. При ГЕРБ ще има резултат на махалото. Няма да са малко тези, които ще извърнат погледа си отново към тази партия “. Това сподели пред БНР социологът Първан Симеонов. Според него „ Продължаваме промяната “ е главен съперник на Българска социалистическа партия и на Демократична България.
„ Тук има два метода. Старомодният на Българска социалистическа партия, които споделят „ те ни цепят “. Другият е на Демократична България, които споделят, че те са техни евентуални сътрудници. Демократична България са осъзнали един от най-важните уроци на съвремието ни - бъдещето в политиката е в мрежите, а не в монолитните и йерархизирани структури. Може би Демократична България мощно ще пострада от появяването на Кирил Петков и Асен Василев “.
По думите на социолога е завършил най-яркият стадий от съществуването на Има Такъв Народ.
„ Те евентуално ще запазят позиции, само че рухването може да е свободно, тъй като нямат твърда основа, нямат структури. Хората могат да се влюбят в други. Не ми се вижда, че Слави Трифонов, Кирил Петков, Асен Василев са събитие от оня мащаб на Сакскобургготски и Борисов “.

Първан Симеонов разясни, че в последните седмици така наречен партиите на статуквото още веднъж са почнали да звучат като допустими варианти.
„ Огромната неточност на протестните партии е, че надцениха революционните стремежи на българите. А се оказа, че българите дават комплициран ребус, който би трябвало да се взема решение с разговор “.

Социологът счита, че президентът Румен Радев сега е основал своя политическа мрежа и целият политически развой се завърта към него. „ Това е късмет, само че и предизвикателство. От времето на Борисов прекосяваме във времето на Радев “.

В предаването „ Неделя 150 “ Симеонов разяснява и друго проучване на „ Галъп “ - във връзка настроението на българите по отношение на имунизирането.
„ Обществото в България се разделя на хора, които имат отношение към имунизациите, и на хора, които нямат такова. Не са малко хората у нас, които имат имунитет и то от преболедуване. Около 2,5 млн. българи са прекарали вируса. Има 1,3 млн. приключили цикъла на имунизация. Това значи, че имунитетът у нас не е дребен. Групата, която споделя, че няма да се имунизират, включва младежи и хора от по-маргинализирани пластове, т.е. онази част от обществото, която заради обществена предразположеност не може да развие просвета на предварителна защита “.
По думите му обществената конструкция на обществото обуславя казуса – доста огромна разслоеност, доста огромна маргинализация, а това нормално води до безпросветност.

„ Последицата е ниското доверие във властта. Но това е последица от метода, по който живеем. Когато се живее в общество на беднотия, това поражда непрекъснато ръмжене към системата. Когато тази система ти каже да се ваксинираш, ти ѝ казваш да си гледа работата... Колкото повече споделяме на обществото, че е жалко, толкоз повече се утежнява казусът “.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР