Слави Трифонов също се включи със свои размишления по темата,

...
Слави Трифонов също се включи със свои размишления по темата,
Коментари Харесай

Кирил Петков и Асен Василев наистина са шарлатани: Слави

Слави Трифонов също се включи със свои размисли по тематиката, подета през вчерашния ден от президента Румен Радев за това, че се е бил излъгал и повярвал на Кирил Петков и Асен Василев, че тяхната групировка ще докара до по този начин жадуваната от българите смяна, само че " ще надживеем тази шмекерия " - разяснява президентът преди ден.

Според водача на " ИТН " в актуалния ни език шарлатани значи невежи хора, които се вършат на знаещи. Мошеници, измамници, лъжци.

" Интересна е етимологията на думата " самозванец ”. " Шарлатанин ” идва от френския език, само че се счита, че думата изначално е италианска. Има и научни теории, че думата " самозванец ” идва от наименованието на италианското село Черетто. Жителите на това място са се били популяризирали с това, че странствайки по Италия, те са се представяли за лекари и аптекари, без да бъдат такива в действителност. Затова имаме и тази картина, която виждате под текста, на Карел Дюжарден от 1657 година - " Представление на шарлатани в Италия ”.

В " Уикипедия ” за думата " шарлатани ” четем следното: " Названието обозначавало лица, които употребяват музикални и театрални рекламни трикове, с цел да продават подправени медикаменти по улиците. Обичайната им продуктова листа включвала афродизиаци, опиати, стимуланти, балсам за величие и други ”

Сега няма да ви кажа, че актуалните шарлатани не продават елексири за величие и афродизиаци, а продават пробиотици. Не, няма да ви кажа това. Няма да ви кажа и че актуалните шарлатани също имат прочут опит с опиати, няма и да ви кажа ”: " Щастлив петъъък, благополучен уииикенд ”.

Но ще ви кажа за какво Кирил Петков и Асен Василев в действителност са шарлатани в актуалния смисъл на думата. А този смисъл, напомням, е: " Невежи хора, които се вършат на знаещи. Мошеници, измамници, лъжци ”.

Веднага давам образец - публичната поръчка за медицинските хеликоптери. Като един остарял самозванец Кирил Петков извади всевъзможни театрални, рекламни трикове, с цел да изясни предизборно по всички малките екрани по какъв начин България, с помощта на " Продължаваме промяната ”, най-сетне ще има медицински хеликоптери.

Да, само че договорката за хеликоптерите се провали, тъй като е направена неспособно от невежи хора, които се вършат на знаещи. Шарлатани.

Конкретно Кирил Петков в действителност е остарял самозванец. Скоро ще се

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР