Слави Трифонов с остра критика към финансовия министър Асен Василев

...
Слави Трифонов с остра критика към финансовия министър Асен Василев
Коментари Харесай

Трифонов: Бюджетът на Василев залага брутално изсмукване на средства, пълен е със счетоводни врътки

Слави Трифонов с остра рецензия към финансовия министър Асен Василев и оферти от него бюджет за 2023 година Лидерът на „ ИТН ” дефинира финансовата рамка на Василев като „ книжен бюджет, цялостен със счетоводни врътки ”.

„ Вчера Асен Василев, който за жалост още веднъж е финансов министър – с помощта на гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи, показа нещо като план за бюджет. Най-точно показаното от Асен Василев може да бъде наречено „ насипни оферти ” за бюджет ”, показва Трифонов във Фейсбук.



Според Трифонов планът за бюджет залага „ брутално изсмукване на средствата от държавните сдружения ”. „ Той упражнява жесток напън върху управленията и даже инспекторите на БЕХ да се изкривят счетоводните практики и да се покаже по-висока счетоводна облага за източване на по-висок дял. Това си е чиста машинация. Тоест, със счетоводни врътки се пробват да извадят 1.5 милиарда лв. от енергетиката, с цел да му излезе на Асен Василев, на хартия, дефицитът от 3%. За задачата министърът на финансите е изпратил Агенцията за държавно финансова ревизия като бухалка да дисциплинира енергийните сдружения и да си измисли спомагателни облаги ”, написа водачът на Има Такъв Народ.

Той твърди, че посредством „ счетоводни врътки ” Василев е принудил Агенция „ Митници ” да си промени прогнозата, като завиши предстоящите доходи с 30%. „ Откъде, запитвам аз, ще дойдат тези 30% нарастване, в случай, че в митниците прелестно знаят какъв е стокооборотът и какъв брой пари се чака да влязат. Тоест, тези 30% действително няма да дойдат, само че, към този момент, планът за бюджет ще е на подправен 3% недостиг. И след това, като се окаже, че заложените раздути разноски ги няма, кой ще е отговорен? Ще ви кажа – Асен Василев и тези от ГЕРБ и Движение за права и свободи, които му дадоха власт в ръцете ”, добавя Трифонов.

„ Финансовият министър предлага книжен бюджет, цялостен със счетоводни врътки, които обаче не могат да спрат действителността и цялата неплатежоспособност на тези прогнози ще лъсне. И всички ние, жителите, ще платим цената за неговата несръчност. Затова дублирам за хиляден път – Асен Василев в никакъв случай не трябва да допира власт. Заради некадърността на този човек, всички ние, жителите на България, ще плащаме. Ние ще плащаме поради Бойко Борисов и Асен Василев ”, заключва Трифонов.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР