"Слави Трифонов печели и получава подкрепа, защото БСП не се

...
"Слави Трифонов печели и получава подкрепа, защото БСП не се
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Oставката на правителството е по-вероятната от тази на главния прокурор

"Слави Трифонов печели и получава поддръжка, тъй като Българска социалистическа партия не се възприема като законна опция ". Това сподели политологът Димитър Ганев по Българска национална телевизия. Според него Слави Трифонов се явява единственият нов на терена.

По думите му оставката на държавното управление е по¬вероятната от тази на основния прокурор, добавя.

"Борисов е ръководител на политическа партия, която се явява на избори. Той осъзнава, че този митинг нанася вреда върху имиджа на партията и може да влезе в режим на задоволство на митинга.

От другата страна имаме основен прокурор, който е със 7¬годишен корав мандат и няма да се явява на избори. Не инцидентно в последните седмици митингът е доста повече антиправителствен, в сравнение с антипрокурорски ". Той добави, че политическата бездна сред тези на площада и ГЕРБ е непреодолима.

"При тази точка на връзки сред двете страни на Дондуков може да се приказва за някаква форма на разговор. И там има бездна ", сподели още той.

"Изглежда лесна обстановката, в която митингът, искайки оставка, нанася вреда върху имиджа ти и разумното е да подадеш оставка и след това да се явиш на избори. Но има един значим детайл, който се подценява.

Избирателите на ГЕРБ са втвърдени по всички въпроси - нужда от предварителни избори, поддръжка за митинг, оставка и така нататък ", сподели още той и добави, че една оставка би означавала и отчаяние от страна на твърдия гласоподавател на ГЕРБ.

Димитър Ганев изясни, че през месец август данните са били красноречиви, само че през септември се вижда, че не се трансформира поддръжката за митингите. "Имаме стабилизация на ниските равнища на оценка на работата на държавното управление, както и на нанесената вреда на главната ръководеща партия ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР