Слави Трифонов обяви от Фейсбук профила си, че вече е

...
Слави Трифонов обяви от Фейсбук профила си, че вече е
Коментари Харесай

Слави дари 100 000 лв. и се запита къде отиват парите му

 Слави Трифонов разгласи от Facebook профила си, че към този момент е превел 100 000 лв., които през вчерашния ден даде обещание да подари. Той обаче се усъмни, че дарението му ще стигне до медицинските служащи от Александровска болница. Ето написаното от него:

" Вчера аз взех решение да направя подаяние от 100 000 лв. за спомагателни хонорари на медицинските сестри и санитари от Александровска болница, които се грижат за пациентите с ковид.

Оказа се, че поради промени в законодателството, аз, макар моето предпочитание, не мога да дам парите непосредствено на тях. Законът ме задължава да ги преведа в дарителската сметка на Министерство на здравеопазването.

Така че аз нямах избор и по тази причина съблюдавах закона и през днешния ден в 15 и 45 часа преведох сумата от 100 000 лв. по сметката на Министерство на здравеопазването. Но защото желая да бъда сигурен, че парите няма да бъдат ориентирани някъде другаде, през днешния ден изпратих публично писмо до министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев, в което категорично показвам, че волята на донора, т.е. моята воля, е тези пари да стигнат тъкмо до тези почтени 35 мъже и дами, санитари и медицински сестри в Александровска болница. И тук е моментът да се обърна още веднъж към депутатите, министрите и президента, че не е неприятно да дарят заплатите си за справяне с епидемията от ковид. Разбира се, партиите би трябвало да дарят и партийните си дотации. Защото техните заплати и техните дотации са нашите пари. И в този миг е нужно да отидат там, където е най-необходимо. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР