Слави Трифонов обяви, че смята да подаде декларацията си за

...
Слави Трифонов обяви, че смята да подаде декларацията си за
Коментари Харесай

Слави Трифонов ще благоволи да декларира имуществото си - след 2 г. нарушения на закона

Слави Трифонов разгласи, че счита да подаде декларацията си за имущество пред КПКОНПИ за първи път, откогато е длъжен по закон като ръководител на политическа партия.

" Опитах се, доколкото мога, да запазя персоналния си живот и по тази причина не подадох имуществена декларация. Въпреки че всичко, което владея, е направено безусловно законно и безусловно доказуемо и то пред вашите очи. Направих това, тъй като не желаех да давам мотив за сеир и да удовлетворявам жълто любознание. Но не съм бил прав, тъй като законът важи за всички ", написа той в нова обява във Фейсбук.

В нея той повтаря, че " си е платил санкциите " за демонстративния отвод да извърши отговорностите си и в този момент към този момент щял да подаде декларация в " законоустановения период ".

Преосмислянето идва ден откакто президентът Румен Радев разгласи датата на новите предварителни избори на 2 април. Има Такъв Народ по този начин и не съумя да се класира над 4-процентовата преграда в 48 Народно заседание, само че все пак получава държавна дотация по силата на закона - освен това към този момент в 100% от размера ѝ, а не със символичния 1 лева на глас.

Като водач на партия, която получава държавна дотация, той е задължен да подава постоянни имуществени заявления по закон - по този начин както го вършат всички останали.

Две следващи години обаче Трифонов се оказва в групата на лицата, които освен са пропуснали периода, само че и въобще не са осветили какви активи или задължения имат.

Годишните заявления за имущество и ползи на обществени лица се подават до 15 май всяка година.

Неговият заместител Тошко Йорданов оправдаваше водача си с това, че Трифонов не желал да става обект на " замърсен сеир " от страна на публицисти и че при него " няма мръсни пари ".

Не стана ясно по какъв начин Трифонов самичък преценяваше, че не е задължен да заявява имуществото си, само че явно и наказванията са задоволително ниски, с цел да го стимулират да го прикрие.

Още по-озадачаваща беше позицията на КПКОНПИ, която до момента нито един път не е коментирала проблема с показния отвод на Слави Трифонов да извършва закона.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР