Слави Трифонов коментира в своя Facebook профил последните изказвания на

...
Слави Трифонов коментира в своя Facebook профил последните изказвания на
Коментари Харесай

Слави Трифонов се обяви за оставката на Валери Симеонов


Слави Трифонов разяснява в своя Фейсбук профил последните изявления на вицепремиера Валери Симеонов по адрес на майките на деца с увреждания. "Пред личната си телевизия „ СКАТ “ вицепремиерът Валери Симеонов е направил следното изявление във връзка на майките на деца с увреждания: „ Този закон беше стартират като опит да се угоди на една група кресливи дами, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на зной и на дъжд тези сякаш заболели деца, без грам майчинско възприятие, грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестния метод като инструмент за реализиране на техните чисто материални цели… ", написа Слави.
"Какво поражда във вашето схващане откакто чувате тези думи на Валери Симеонов? Ярост? Примирение? Обида? Състрадание? Откъде да знам. Много години се намирам в общественото пространство и не мога да знам какво се случва в душата на всеки един от вас. Мога да кажа кое е разумното. Логичният извод е, че сходно изявление може да направи единствено един самозабравил се, неморален и безсърдечен човек ", безапелационен е телевизионният водещ. "Да, има такива хора, само че този е вицепремиер. И в една естествена страна, след сходно изявление, този вицепремиер би трябвало неотложно да се махне от политическия живот и незабавно да си подаде оставката. Но това се случва в естествените страни. В естествените страни, в случай че той не си я подаде, незабавно ще му я изиска неговият шеф – министър-председателят. Защото, в случай че той не го направи, значи е като него. Но ние не виждаме такова нещо. Виждаме единствено горките майки, на които такива като този се пробват да им лишават и последното, което им е останало. Тяхното достолепие ", отбелязва Трифонов и демонстрира отвод от филм, който споделя за всекидневието на майките на деца с увреждания.
Припомняме, че откакто министър председателят Бойко Борисов прикани вицепремиера Валери Симеонов да сe извини за коментара по адрес на майките, реакцията на Симеонов не закъсня. "Отново поредна акция, предизвикана от извадена от подтекст фраза на мое изявление. Този път в едно компрометирано, неотдавна разобличено в операции и неистини телевизионно предаване (става дума за "Господари на ефира ", които разпространиха изявлението на Симеонов - бел. ред.). "Знам, че истината боли, само че не се отхвърлям от нито една своя дума ", акцентира още вицепремиерът. Припомняме, че протестиращите майки от самодейността "Системата ни убива " към този момент желаеха оставката на Валери Симеонов. Да се отдръпна от поста си на вицепремиер, приканиха и от Българска социалистическа партия.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР