Слави Трифонов изказа мнение във Фейсбук относно убийството на журналистката

...
Слави Трифонов изказа мнение във Фейсбук относно убийството на журналистката
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Какво населяваме ние днес – държава, територия или кочина?

Слави Трифонов изрече мнение във Facebook по отношение на убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе:

Най-напред желая да изкажа съболезнования на околните на Виктория Маринова. Болката няма да изтлее, тъй като индивидите не притежаваме мощ, с която можем да преодолеем загубата на непосредствен, изключително в случай че е жертва на сходно брутално ликвидиране. Близките на Виктория обаче ще би трябвало да проявят мощ, с която да превъзмогнат всички тези думи, които волно или несъзнателно петнят и ще петнят името й. 

Защото на всяко " умело мнение “ във фейсбук имаме и " способена присъда “ - килърът е наркоман, клошар, ром, емигрант, джебчия, полов фанатик, ухажор, вманиачен от близката психиатрия и, несъмнено - някой, който е поръчал Виктория поради работата й. И всяко " умело мнение “ е " само и непроменяемо “. Емоциите постоянно са били неприятен консултант, най-разумното би било да се доверим на така наречен " способени органи “. Но пък влизаме в Параграф 22, тъй като имаме вяра ли, че има в действителност компетенти органи? Показаха един криминалист от Русе - с пълен ланец на врата. Той от способените органи ли е? Всъщност, тоталното съмнение в правораздавателните органи и в институциите е развъдник за " способени отзиви “ във фейсбук.

Все отново, най-малкото тук Министерство на вътрешните работи може да си разреши да остави това ликвидиране неразкрито, както неприемливо се случи в десетки други случаи. Защото в този случай -Виктория е публицист. Не, публицистите не са по-специални хора, само че неразкриването на килъра по безапелационен метод, не просто ще ускори подозренията, че Виктория е убита поради работата си, а ще трансформира подозренията в всеобщо разбиране. И тогава - ще можем ли да приказваме изобщо за съществуване на страна, когато хората, населяващи територията й, са уверени, че се убиват публицисти поради техни материали?

Всъщност, какво населяваме ние през днешния ден – страна, територия или кочина, откакто още през вчерашния ден мнозина бяха уверени, че Виктория е убита поради работата й и то без да познават работата й? А пък да се одобри тази версия за нещо предстоящо, неизненадващо и съвсем обикновено - това е брутална диагноза до каква степен сме я докарали.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР