Слави Трифонов и Мая Манолова са двата нови фактора на

...
Слави Трифонов и Мая Манолова са двата нови фактора на
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Възможно е премиерът да жертва Горанов

Слави Трифонов и Мая Манолова са двата нови фактора на политическата сцена, твърди социологът

Управляващите имат съществени неприятности, всяка седмица-две гърмят кавги от най-различен темперамент и е доста евентуално Бойко Борисов да направи някои кадрови жертви, с цел да потуши напрежението. Възможно е да " изгърми " един от най-доверените хора на Борисов - непоклатимият до момента финансов министър Владислав Горанов. Това предвижда социологът Андрей Райчев в предаването " Тази събота и неделя " по Би Ти Ви.

ГЕРБ е в режим на кавги от началото на кабинета " Борисов 3 ", в този момент се възвръща режимът, който беше преди изолацията, означи Райчев. Според него с отшумяването на летния сезон можем да чакаме политически конфликти със силата на предизборни борби.
Според социолога хазартният предприемач Васил Божков няма да успее с плана си за партия не тъй като е клиент на прокуратата, упрекнат за съществени закононарушения, а тъй като " у нас богатият човек е ненавиждан по принцип ". Властта обаче ще има неприятности и евентуално ще направи кадрови жертви, с цел да се оправи, а жертвата евентуално ще бъде министърът на финансите - доста му се събира, негови директни подчинени лежат в пандиза " ", изясни социологът.

Според политолога Георги Харизанов, някогашен началник на " Напоителни системи ", Васил Божков не може да бъде сериозна съпротива. а разбърканите му изказвания не съумяват да уязвят финансовият министър и премиера към този момент. Харизанов счита, че хазартният необут се пробва да си построи облик на политически дезертьор, с цел да не бъде екстрадиран в България, а да си подсигурява леговище в Дубай. " Само преди няколко месеца сътрудниците на Васил Божков разпространиха запис от тяхна среща, в който той изрежда имената на умряли негови съперници. Скоропостижно се не помни този запис, президентът реши да кредитира с доверие господин Божков, а не неговите обвинители ", уточни Харизанов.

Андрей Райчев разяснява, че на политическата сцена има два нови фактора - Слави Трифонов и Мая Манолова. Съдбата на Манолова зависи от борбата в Българска социалистическа партия, а Трифонов единствено чака и натрупа, означи социологът. Той не счита, че групировка на Цветан Цветанов би имала бъдеще, тъй като " отпаднали в последния миг люспи мъчно вършат сполучлива партия ".

Райчев счита, че след изборите ГЕРБ ще би трябвало да си избира съдружник сред Слави Трифонов и Движение за права и свободи. Първото съмнение обаче звучи много необикновено.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР