Слави Трифонов и ГЕРБ обявиха, че свързани с ПП лица

...
Слави Трифонов и ГЕРБ обявиха, че свързани с ПП лица
Коментари Харесай

Трифонов и ГЕРБ твърдят, че ПП и Настимир Ананиев са замесени с NEXO - Политика

Слави Трифонов и ГЕРБ оповестиха, че свързани с Политическа партия лица и по-конкретно депутатите Настимир Ананиев и Александър Ракшиев са забъркани с разрушената в акция на прокуратурата през вчерашния ден компания за криптотърговия NEXO.

Снощи водачът на " ИТН " разгласява във Facebook видео, като съобщи, че Ананиев има общи компании с разследваната NEXO. Трифонов твърди още, че съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев бил непосредствен с шефовете на Nexo и " всеки ден ходил в офиса им, с цел да ги поучава ".

Тази заран пред Нова телевизия, а по-късно и пред публицисти в Народното събрание от ГЕРБ-СДС собствен ред съобщи, че тече инспекция дали свързани с NEXO лица не са финансирали акцията на " Продължаваме промяната ". Той добави, че " Ананиев е съучастник на един от съсобствениците на NEXO ". Депутатът съобщи, че би трябвало да се дадат пояснения.

Настимир Ананиев отговори на обвиняванията и сподели пред публицисти в Народното събрание, че ще съди Слави Трифонов, Тошко Йорданов и всеки, който уронва престижа му.

" Консултирал съм се с юрист и ще подхваща съответни правосъдни дейности против всяко едно лице, което уронва моята известност и положително име и ме замесва в кавги, които не съществуват(...) Аз против Слави Трифонов ще заведа дело сигурно и против гласа зад камера, който му подсказва, тъй като когато решиш да уронваш престижа и репутацията на някого, би трябвало да поемеш отговорност. "

" Не знам кой къде е ходил, аз не съм ходил " - с тези думи той разяснява изказванията на Слави Трифонов, че Асен Василев е ходил в офиса на проверяваната компания.

" Относно Антони Тренчев - били сме дружно народни представители в 43-ото Народно събрание, познавам го оттова, както го познават Тома Биков, Даниел Митов и Петър Николов, които сега са народни представители от ГЕРБ. Имали сме планове за активност и за взаимни планове, които за жалост не се осъществиха. В момента не съм в съдружничество с Антони Тренчев, нито съм в управителни органи, което е нарушаване на закона, на каквито и да е нарушавания " - отговори Ананиев на обвиняванията.

Ананиев иронично съобщи, че ГЕРБ са новият проверяващ орган на прокуратурата . По думите му предизборната акция на Политическа партия не е финансирана от свързани с NEXO лица. Той добави, че изнесената информация не е нова и е заявена пред КПКОНПИ. Депутатът  добави, че той е подал декларацията си, за разлика от Слави Трифонов.

По-рано през днешния ден NEXO изпрати мнение до медиите, в което се показва, че.

Вчера няколко адреса на компанията, която е българска благосъстоятелност, бяха претърсени като част от против огромна скица за финансови закононарушения, пране на пари и нарушавания на глобите против Русия. NEXO търгува с криптовалути в Съединени американски щати, Швейцария, Англия и известни офшорни дестинации.

По-късно денем представителят на основния прокурор Сийка Милева разгласи, че за последните 5 година оборотни пари.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР