Слави Трифонов е на крачка от фалит. Самият шоумен, който

...
Слави Трифонов е на крачка от фалит. Самият шоумен, който
Коментари Харесай

Слави Трифонов на крачка от фалит?

 Слави Трифонов е на крачка от банкрут. Самият шоумен, който се гласи за огромната политика, призна предходната седмица, че изнемогва финансово поради малкия екран, която сътвори преди месеци. 7/8 ТВ гълта милиони, като в това време не носи съвсем никакви пари на своя притежател. В последни опити да изплува от дъното новият политик е решил да я направи платена от септември.

Само месец дели почитателите на Дългия от момента, в който ще би трябвало да се бръкнат за спомагателна такса към телевизионните си оператори, в случай че желаят да гледат 7/8 ТВ. В формален пост в обществените мрежи Слави заяви, че каналът се радва на доста фенове, само че страда от мъчителна липса на реклами, което съгласно него се дължи на картел в телевизионния бизнес. В резултат на това парите, които влизат в сметките на медията, меко казано са незадоволителни за нейната прехрана. За да я избави, от септември Слави вкарва абонамент от 78 стотинки, които феновете ще би трябвало да заплащат, в случай че желаят да го не престават да го гледат.

В изказването на Дългия се споделя: " Има картел сред двете национални частни малките екрани и те задължават рекламодателите да дават задачите си рекламни бюджети единствено на тях. И тук идва въпросът - какво ще създадем ние? Ние към момента нямаме политическа власт, с цел да задължим държавните комисии да съблюдават закона. Да го съблюдават подобен, какъвто е. За да съществуваме в тази " непазарна обстановка ", можем да разчитаме единствено на вас, уважаеми фенове. Затова от първи септември всеки, който желае да гледа " 7/8 Ти Ви ", всеки, който споделя нашата идея за независимост на словото и информацията, ще би трябвало да каже на своя кабелен оператор, че желае " 7/8 Ти Ви " да бъде добавена към пакета за цената от 78 стотинки с Данък добавена стойност. "

Веднага по-късно изказване заваляха мнения: " Слави банкрутира! Кой ще заплаща, с цел да гледа малкия екран му! Това е самоубийство! ". Според доста специалисти болшинството от българите не са склонни на спомагателни разноски за каквото и да е. Те са привикнали да получават всичко без пари – през интернет, и надали това ще се промени единствено тъй като Слави има потребност от финансиране. Други пък акцентират, че малкия екран в страната ни от дълго време е платена, защото съвсем всички употребяват услугите на телевизионни оператори против избрана месечна такса. Въпреки това обаче малко са оптимистите, които чакат да се намерят доста фенове, подготвени да платят в допълнение към тези такси даже и алегорична сума като 78 стотинки, с цел да гледат Слави.

Дългия от дълго време се оплаква, че му е мъчно да финансира личната си телевизия, която сътвори след напускането на Би Ти Ви предходната година. Както " Уикенд " писа, тя гълта сред 350 хиляди и половин милион милион лв. всеки месец, а приходите от реклами са не повече от 15-20 хиляди. Това натрупа големи минуси в персоналните сметки на високия водещ. В същото време груби сметки демонстрират, че най-малко 640 хиляди семейства би трябвало да се съгласят да заплащат специфичните такси за достъп до програмата на Слави, с цел да успее той да си докара половин милион на месец, с който да покрива разноските си. Твърде подозрително е да се намерят толкоз доста искащи.

Хора от екипа на Трифонов се оплакват, че той по през целия ден бучи недоволно в офиса си, че е останал без пари поради малкия екран. Говори се, че рекламното време в 7/8 ТВ е най-евтино спрямо всички останали канали в страната. Но макар супер преференциалните условия доста малко предприемачи отделят от бюджетите си, с цел да пълнят рекламните паузи в неговата стратегия. Той потърсил поддръжка от всички продуценти, за които се сетил, предлагайки им да му станат съдружници. Обаждал се даже на някогашните си чиновници Любо Нейков и Евтим Милошев. Но те изрично отказали да се забъркват в плана му.

По-малко от година след старта на 7/8 ТВ ножът към този момент е опрял до кокала и Дългия разпорежда последните си очаквания на бъдещите такси. Те ще бъдат и своебразен тест за поддръжката, на която ще може да разчита, когато се яви на избори. Провали ли се с тях, ще му е прекомерно мъчно да се отдели от дъното, на което самичък се спусна, воден от големите си упоритости.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР