Слави Мутафов (Атлетик-София) и Никол Андонова (СК Костенец) защитиха титлите

...
Слави Мутафов (Атлетик-София) и Никол Андонова (СК Костенец) защитиха титлите
Коментари Харесай

6.69 сек за Слави Мутафов за титлата на България на 60 м, Никол Андонова отново №1 при жените

Слави Мутафов (Атлетик-София) и Никол Андонова (СК Костенец) опазиха купите си на България на 60 метра в зала от 2022 година Мутафов се наложи на националния шампионат по лека атлетика в зала в столичната “Асикс Арена ” с персонален връх от 6.69 секунди, като за първи път в своята кариера той слезе под 6.70 секунди в дисциплината. Така възпитаникът на Валя Демирева остана единствено на 6 стотни от норматива за Европейското състезание в зала в Истанбул при започване на март месец. В сериите Мутафов реализира 6.76 секунди.

Второто място в спринта на 60 метра зае Георги Христов (Славия-София) с 6.83 секунди, а трети се подреди Венелин Камбуров (Локомотив-Пловдив) с 6.91 секунди.

При дамите финалът на 60 метра беше извънредно оспорван, като за втора поредна година беше извоюван от Никол Андонова, която през днешния ден сграбчи златото със 7.51 секунди. Галина Николова (АК Павел Павлов-Враца) се пребори за среброто със 7.54 секунди, откакто в полуфиналите бяга 7.53 секунди. Там Николова първо беше отстранена поради провал, само че бяга под митинг и по-късно беше позволена до финала. Виктория Георгиева (Локомотив-Русе) сграбчва бронза със 7.55 секунди.
29  Първи ден от народен шампионат по лека атлетика за мъже и дами в зала 2023 г
Една от фаворитките за оценките и бронзова медалистка от предходната година Кристен Радуканова (Атлетик-София) завоюва своя полуфинал със 7.68 секунди, само че получи травма и не започва във финала.

Снимки: Борислав Цветанов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР