Славчо Атанасов: Кметът похарчи 300 млн. от парите на пловдивчани

...
Славчо Атанасов: Кметът похарчи 300 млн. от парите на пловдивчани
Коментари Харесай

Кацарев: Връщаме кредита с работа на 3 смени

Славчо Атанасов: Кметът похарчи 300 млн. от парите на пловдивчани без действителен резултат Шефовете на общинските лечебни заведения: Работим с лицензирани компании Шеф, надзирател и две кучета в инсинератора за 15 млн. лв. Дончо Кацарев върти сполучливо и частния, и общинския бизнес
" Инсталацията в общинския инсинератор ще бъде пусната в употреба 8-10 месеца откакто изтеглим заема ", твърди Дончо Кацарев. Твърди, че е разписал явен бизнес проект за връщането на заема. " Инсинераторът ще работи на три смени с потенциал 4,8 тона боклуци на денонощие или 200 кг на час ", изяснява Кацарев. На въпрос дали ще има толкоз огромно количество суровина, дава отговор, че телефоните му са прегрели още занапред, услугата се търси освен от Пловдивско, само че и от цяла Южна България. Запитване има даже и от Русе, акцентира шефът.

Запитан какво е приключил, откогато е назначен през ноември 2017 година за началник, изброява, че се е подготвял за състезанието, а по-късно имаше много работа за изясняване на положението на Инсинаретора. " Проведохме срещи с производителите на оборудването от Швейцария. Те идваха два пъти в Пловдив, прегледаха оборудването, което беше доставено преди 10 години, и споделиха, че е годно ", изяснява Дончо Кацарев. Парите за строително-монтажните работи и оборудването са били изчислени тъкмо от експертите, като част от тях ще отидат за образование на личния състав - почти 30 души.

" Инсинераторът няма аналог в България. Ние сме новатори. Производството е на 100 % чисто, защото изгарянето на отпадъка става в две камери с температура надлежно 600 и 1800 градуса, при което няма да остава и един жив микроорганизъм. През комина ще излиза единствено водна пара - изцяло безвредна за околната среда. От изгарянето ще остава единствено шепа пепел, за чието депониране ще сключим контракт ", споделя Дончо Кацарев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР