Слава Богу, на Великден и Цветница вярващите няма да се

...
Слава Богу, на Великден и Цветница вярващите няма да се
Коментари Харесай

Коронавирус в България: задава се опасен Великден

Слава Богу, на Великден и Цветница вярващите няма да се тъпчат по едно и също време в църквите. Това даде обещание Синодът, откакто един вицепремиер и генералът, оглавяващ битката ссрещу епидемията, отидоха да му се помолят да отстъпи. После дефинираха обещанието като " добър компромис " и показаха " голяма признателност " на митрополитите ( " свети хора, само че и с голяма интелектуална сила " ).

На черква

Не желая да накърня ничии усеща, само че да забележим въпреки всичко що за компромис е това. Хората ще се събират не вътре, а вън, навън, пред и към храмовете, където ще бъдат изнесени празничните служби. През това време Министерство на вътрешните работи ще следи да съблюдават отдалеченост между тях, както и за " маските и дезинфекцията ". После, въпреки всичко, всеки ще може да влезе в църквата " да си възпламени свещичка ", като свещениците ще наблюдават да няма скупчване и " ще приканват миряните да бъдат по-сдържани ".

На разходка

Сега за съпоставяне си представете някои други ограничения на " общественото разграничаване ". В последните дни десетки бяха санкционирани (по 5000 лева) за това, че се разхождат до момента в който " целият свят гори ". При това, от парковете и градинките възбраната бе разширена и по улиците. Скоро за всяко излизане от у дома може да желаят декларация или ес ем ес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР